Sudbonosni Zadatak Vašeg Znaka: Bez Ovna se stvari ne pokreću, Jarac mora naučiti JEDNU važnu ŽIVOTNU LEKCIJU!

Sudbonosni Zadatak Vašeg Znaka: Bez Ovna se stvari ne pokreću, Jarac mora naučiti JEDNU važnu ŽIVOTNU LEKCIJU!

22. kolovoza 2016. 0 By Admin

Krug zodijaka zapravo opisuje putovanje duše od Izvora svega što jest, kroz utjelovljenja, pa opet nazad do Izvora, piše Irena Dumančić Baranja za astro-portal.hr.

 

Ovan

U Ovnu je želja za vlastitim identitetom jako izražena, budući da tu još postoji bojazan za gubitkom tek stvorenog identiteta i vraćanjem u kolektivno. Ovdje individualno prvi puta postaje svjesno sebe, ima snažan osjećaj odvojenosti od drugog, hoće sve za sebe i hoće to u istom trenutku.

 

Zato Ovan kao i njegov vladar Mars mora u svemu biti prvi i najbolji. Izražavanje osobne volje je izrazito jako, pa ukoliko se osjeti ugroženim nije mu strano ispoljavanje bijesa i agresivnosti. Želja za zadovoljenjem vlastitih potreba je jača od bilo kakvih potreba drugih ljudi.

 

Prvo dolazim ja, pa tek onda drugi. Ali, bez Ovnovskog i Marsovskog snažnog impulsa za djelovanjem, stvari se nikada ne bi pokrenule i nikada se ne bi krenulo u bilo kakvu realizaciju. Također nikad se ne bi niti izborili za sebe. Ovan uspostavlja ravnotežu u nasuprotnom znaku Vage, gdje drugi i odnos s njima postaje važniji od fokusiranosti na samog sebe.

 

 

 

Bik

Nakon, stvaranja individualne ličnosti u Ovnu, ta ličnost mora naučiti svu ljepotu materijalnog svijeta i života na zemlji što je predstavljeno planetom Venerom i ženskim, yang, zemljanim znakom Bika. Senzualni užici, ljepota življenja, svijest obilja, ljubav, ljepota, plodnost, materijalna dobra, novac, predstavljeni su ovim znakom. Kako duša ne bi previše čeznula za povratkom k izvoru upoznaje se sa svom ljepotom življenja i uživanja u materijalnom svijetu. Međutim, ovo može biti dvosjekli mač, jer ukoliko se osoba fokusira isključivo na materijalna dobra može se roditi pohlepa i želja da se ima sve više i više, pa se ne može niti iskusiti ljepota onoga što imamo ovdje i sada.

 

U Biku se ličnost upoznaje sa svojim osobnim vrijednostima, samopouzdanjem i sa sviješću samodostatnosti – sve što nam je potrebno nalazi se oko nas i ništa ne može ugroziti naš opstanak. Također, u Biku se rađa svijest o fizičkom tijelu. Jer dok smo materijalizirani na Zemlji (koja je također vezana uz znak Bika) mi se poistovjećujemo s našim fizičkim tijelom, naša svjesnost boravi u fizičkom tijelu. Kad netko pita ‘tko si ti?’, većina ljudi će reći da je on dokle sežu granice fizičkog tijela. Nakon granica fizičkog tijela dolazi prazan prostor u kojemu se nalaze drugi objekti i fizička tijela drugih ljudi.

 

Naravno, mi nismo samo fizičko tijelo, jer kad umremo fizičko tijelo nestaje, a naša svijest se pomiče u druga tijela koja se u ezoteriji nazivaju eterično tijelo, astralno tijelo, budičko tijelo, spiritualno tijelo i drugo. (U ezoteriji postoje tehnike pomoću kojih se za vrijeme života iz fizičkog tijela premješta svjesnost u druga tijela, te se na taj način doživljavaju vantjelesna iskustva, astralna putovanja, sjedinjenje s izvorom/cjelokupnom kreacijom). Smrt fizičkog tijela predstavljena je nasuprotnim znakom Škorpiona i njegovim vladarom Plutonom. Pluton također simbolizira čežnju duše za transformacijom i povratkom iz materijalnog svijeta u cjelokupnu kreaciju.

 

 

nastavak na sledecoj strani…

 

Stranice: 1 2 3 4 5 6