Sudbonosni Zadatak Vašeg Znaka: Bez Ovna se stvari ne pokreću, Jarac mora naučiti JEDNU važnu ŽIVOTNU LEKCIJU!

Sudbonosni Zadatak Vašeg Znaka: Bez Ovna se stvari ne pokreću, Jarac mora naučiti JEDNU važnu ŽIVOTNU LEKCIJU!

22. kolovoza 2016. 0 By Admin

Vaga

U znaku Vage događa se povezivanje individue s drugima i odnosi izbijaju u prvi plan. Vladarica Vage, Venera, za razliku od znaka Bika, kojim također vlada i gdje je okrenuta prema unutra prema vlastitom sustavu vrijednosti i užicima, u Vagi je okrenuta prema van i drugim ljudima. Ovdje se stvaraju odnosi s drugima, povezuje se s drugima bilo putem braka ili neke druge ljubavne zajednice, putem partnerstva i slično. Za Vagu su skladni i harmonični odnosi najvažniji, jer je individua na svom putu shvatila da u ovom materijalnom svijetu ne živi sama i ne može se sama u potpunosti realizirati, već joj je potrebna interakcija s drugim ljudima. Zato je Vaga razvila šarm, ljubaznost, ljepotu, diplomaciju, finoću, rafiniranu komunikaciju.

 

U idealnom životnom putovanju individua bi u Biku razvila unutarnju stranu Venere u obliku spoznaje svojih vrijednosti i razvijenom samopouzdanju, te bi kao takva razvijena ličnost krenula u interakciju s drugim ljudima. Međutim, ukoliko osoba nije sigurna u vlastite vrijednosti i ima manjak samopouzdanja, događa se da bude u potpunosti ovisna o drugima, te da vlastitu vrijednost gleda kroz prizmu drugih. Mišljenje drugih postaje izrazito važno, u komunikaciji i interakciji podilazi drugima, ne želi se suprotstavljati ne bi li uvijek ostavila dobar dojam. Može se dogoditi da u potpunosti ne može izraziti svoje vrijednosti (koje možda nisu niti osviještene), niti svoje mišljenje, u krajnjem slučaju da se ne može niti izboriti za sebe već u svemu postaje ovisna od drugima.

 

Rješenje je naravno u nasuprotnom znaku Ovna gdje je fokusiranost na sebe i vlastite ciljeve jaka. Preko osi Ovan/Vaga ličnost uči kako se izboriti za sebe, kako ostvariti svoje ciljeve, kako izraziti svoje potrebe i mišljenje (Ovan), ali na skladan i harmoničan način, uvažavajući i nepovređujući interese drugih (Vaga). U znaku Vage odnosi s drugima se uspostavljaju, a u ženskom, yin, vodenom znaku Škorpiona se produbljuju.

 

 

 

Škorpion

Bit Škorpiona nije samo uspostavljanje odnosa već njihovo produbljivanje, ispreplitanje, sažimanje. Povezivanje s drugima događa se na dubokom intimnom nivou, odnosi nisu više površni, već zadiru u samu srž.

U Škorpionu se događa i povezivanje s resursima i vrijednostima drugih ljudi, pa ovdje individua uči kako raspolagati tuđim novcem, kako doći do tuđeg novca, kako se osloniti na druge ljude. Da Škorpion ne bi postao ovisan o tuđim resursima, u nasuprotnom znaku Bika može naučiti o vlastitim vrijednostima i vlastitim resursima.

Također, ovaj znak vezan je i uz seks, odnosno uz povezivanje i razmjenu energije ljudi u seksualnom činu. Dok se u znaku Bika seks doživljava kao senzualni užitak, a u znaku Lava vezan je uz kreativan protok životne energije, u Škorpionu seks nije samo zabava i upražnjavanje užitaka nego se tijekom seksa ostvaruje energetska povezanost s drugom osobom na svim razinama.

 

Ipak, najvažnije povezivanje koje se u Škorpionu događa je povezivanje s vlastitom dušom, a to povezivanje predstavljeno je dvama vladarima Škorpiona – Marsom i Plutonom. Pluton je planet transformacije, predstavlja samu dušu, odnosno njenu čežnju za povratkom k Izvoru. Simbolika znaka Škorpiona prikazana je škorpionom, zmijom, orlom, feniksom i golubicom i njihovom transformacijom.

Vladar Škorpiona je Mars koji je također i vladar Ovna. U Ovnu je Mars usmjeren na yang djelovanje prema van, aktivnosti se pokreću da bi se nešto realiziralo u vanjskom svijetu, a u Škorpionu je djelovanje usmjereno prema unutra. Želimo doprijeti do svoje (a i tuđe) srži, preispitivati svoje motive, svoja djelovanja. Pluton kao viša oktava Marsa, predstavlja čežnju duše da se vrati u prvobitno stanje, a da bi se to postiglo, ljuštura sastavljena od ega koja je nastala u Raku mora puknuti. Kako bi ta ljuštura puknula i iz nje iznjedrila duša osoba se mora suočiti sa svim obrascima ponašanja, navikama, ego programima, uvjetovanjima. Da bi njih spoznala potrebno je Marsovsko kopanje unutar psihe i preispitivanje svega što je do tad važilo.

 

Često prije pucanja ljušture dogodi se tako zvana ‘crna noć duše’ – događa se ono čega se najviše plašimo, a to se događa da bismo uvidjeli da ništa nije tako strašno. Na primjer, u Škorpionu se susrećemo sa posesivnošću i ljubomorom, jer prodirući u samu srž odnosa s drugom osobom mi tu osobu želimo posjedovati i ljubomorno ju čuvamo. I tada se dogodi najgora noć duše – druga osoba naprosto ode, a mi, proživljavajući ‘crnu noć duše’, učimo lekciju da se ništa strašno nije dogodilo. I tako savladavamo lekciju po lekciju, dijelovi ego identiteta odumiru, a rađa se novi identitet usklađen s našim višim Ja.

 

Budući da je simbolika znaka Škorpiona prikazana škorpionom, zmijom, orlom, feniksom i golubicom, dok još kopamo po vlastitoj psihi na nas djeluje Mars i simbolika životinje škorpion, koji ima kliješta za ‘kopanje po psihi’. Kako kopamo sve dublje i dublje, zmija sklupčana na dnu kičme – kundalini – počinje se buditi i penjati u naše više energetske centre, budeći tako Plutona – našu uspavanu dušu.

U simbolici znaka Škorpiona sljedeći se javlja Orao koji nosi zmiju u kandžama. Orao može letjeti prema nebu i odnijeti zmiju u nebeske sfere. Budući da smo sad već poprilično prekopali psihu i proživjeli najveće strahove, naši su stari identiteti i obrasci umrli (Pluton je planet umiranja), a naša zmija se uzdigla do neba. I iz pepela našeg umrlog ega rađa se Feniks, naše novo biće svjesno sebe kao djela božanskog bića i svjesno svoje duše. Duša je predstavljena simbolom golubice koja je bijela, čista i nevina, te se vraća u nebo.

 

Pluton i Škorpion također predstavljaju moć koja se često povezuje s moći manipulacije, okultnim sposobnostima i slično. Dakako, najveća od svih moći je moć manifestacije odnosno kreiranja vlastitog života i događaja u njemu. Razni su načini na koje možemo stjecati moć – putem tiranije, manipulacije, despotizma, energetskog vampirizma. Ali najveći izvor moći dolazi preko povezanosti s Izvorom, sa sveukupnom kreacijom. Jer u Izvoru je beskrajna energija, i kada se povežemo s njom tada više nisu potrebni negativni izvori moći.

 

nastavak na sledecoj strani…

 

Stranice: 1 2 3 4 5 6