Sudbonosni Zadatak Vašeg Znaka: Bez Ovna se stvari ne pokreću, Jarac mora naučiti JEDNU važnu ŽIVOTNU LEKCIJU!

Sudbonosni Zadatak Vašeg Znaka: Bez Ovna se stvari ne pokreću, Jarac mora naučiti JEDNU važnu ŽIVOTNU LEKCIJU!

22. kolovoza 2016. 0 By Admin

Strijelac

Nakon što smo se u Škorpionu suočili sa vlastitim demonima i crnim noćima duše u muškom, yang, vatrenom znaku Strijelca događa se potraga za smislom. Ovdje se događa i najveći prelazak u zodijaku – iz podzemnog, unutarnjeg svijeta Škorpiona u nebeski, božanski svijet Strijelca. Tragajući za smislom života i tražeći više uvide, ovdje nastaju razne religije, filozofije, zakonodavstvo, sistemi vjerovanja, životne istine. Ukoliko se osoba previše veže za određeni sustav vjerovanja to može dovesti do dogmatičnosti, fanatizma i želje da se drugima nametne vlastiti sustav kao jedini ispravni. Zato je potrebno da se individua uskladi s prirodnim zakonima, a zakoni koje propisuju razni sistemi, bilo politički, bilo vjerski, trebali bi biti samo odraz prirodnih zakona.

 

Astrologija je svakako viša oktava svjetovnih zakona, jer je ona zapravo nauka o nebeskim zakonima. Kako se ličnost ne bi previše vezala samo za jednu religiju, filozofiju ili istinu, i zauzela stav “samo moje vjerovanje je jedino ispravno”, treba se povezati s nasuprotnim znakom Blizanca, koji traži znanja radi njih samih i iz čiste znatiželje, a nema nikakav stav vezan za ta znanja.

 

Strijelac je povezan je putovanjima i to onim dalekim, jer upoznavajući druge narode i kulture, osoba može širiti svoje horizonte i stjecati mnoga znanja. A, također, cijeli naš život je zapravo putovanje u kojem stječemo iskustva i tražimo smisao svega. Kada stekne dovoljno iskustva i usvoji mnoga znanja, ličnost ima potrebu podijeliti ta znanja s drugim ljudima, pa je tako ovaj znak povezan sa učenjem i učiteljima. Stječući znanja i zadobivajući uvide razvija se viši um, a preko njega možemo komunicirati sa akašičkim poljem – poljem sveukupnih informacija.

 

Znak Strijelca prikazan je simbolom kentaura koji odapinje strijelu. Kentaur je pola životinja (konj) pola čovjek, što predstavlja čovjekovu animalnu prirodu, koja je sastavni dio svakog čovjeka, ali i težnju čovjeka da spozna da, osim animalne prirode, postoje viša znanja i viši uvidi koji se spoznaju putem višeg uma. Strijelac simbolizira određeni cilj koji pojedinac želi ostvariti i prema kojem je usmjeren.

 

Svaki čovjek ima neke ciljeve u životu kojima teži, jer kad smo bez cilja ulazimo u stanje rezigniranosti i stanje kada ne upravljamo svojim životom. Stoga nije niti čudo što je većina škola osobnog razvoja usmjerena kako podučiti pojedince da definiraju i ostvare svoje ciljeve. Strijelac sa svojim vladarom Jupiterom simbol je optimizma, jer taj optimizam svakako je potreban da bi se cilj ostvario. Također, cilj je nešto vezano uz budućnost, nešto što tek treba nastati, pa je tako Strijelac usmjeren više prema budućim događajima nego prema sadašnjem trenutku.

 

Da li će pojedinac uspjeti ostvariti svoj cilj uveliko ovisi o njegovoj moći manifestacije koja se učila u prethodnom znaku Škorpiona. Dakako, prilikom postavljanja ciljeva pitanje je od kuda dolazi poriv za ostvarenjem nekog cilja. Jer taj poriv može doći iz neke ego strukture koja nije u skladu s ciljevima našeg višeg Ja. Ako je ego ljuštura uspjela puknuti i ako smo se riješili svih uvjetovanih programa, tada naši ciljevi dolaze iz višeg dijela nas i potpuno su u skladu s našom individualnom ličnošću.

 

 

 

Jarac

Nakon postavljanja i usmjerenosti prema cilju u znaku Strijelca, ostvarivanje ciljeva vezano je za ženski, yin, zemaljski znak Jarca. Jarac je najviša točka na nebu, najveće postignuće u životu, bilo materijalno bilo spiritualno, koje je predstavljeno kroz simbol znaka Jarca – planinsku divokozu koja se penje na najviši vrh planine, zaobilazeći sve prepreke što joj se nađu na putu. Ovdje cilj više nije neka apstraktna točka u budućnosti kojoj ličnost teži, već konkretno ostvarenje životnih postignuća. Kroz prvi zemaljski znak Bika individua je učila o svojim vrijednostima, a Jarac, kao posljednji zemaljski znak, omogućuje uzemljenje ciljeva i ostvarenje svojih vrijednosti unutar društva.

 

Proces manifestacije ciljeva događa se u nekoliko etapa. Početni impuls u kreiranju cilja dati će Ovan, a Bik će utvrditi da li taj cilj ima vrijednost za nas. Zatim je potrebno da razmislimo ono što želimo i da se cilj definira i vizualizira, za što je potrebna mentalna aktivnost Blizanaca.

 

Nadalje, potrebno je da se s ciljem emocionalno povežemo, jer bez prisustva jake emocije radosti i sreće da je cilj već ostvaren, on se niti ne može ostvariti, a to nas uči emocionalni Rak. Lav daje onu prijeko potrebnu svijest i samopouzdanje da ‘ja mogu ostvariti cilj i sve što zamislim’.

 

Za ostvarenje cilja potrebna je čistoća namjere, jer samo kroz namjeru, pročišćenu svih ego uvjetovanja i programa, možemo ostvariti cilj koji dolazi od onog višeg dijela nas, a za takvu namjeru potrebno je djevičansko pročišćenje povezano, dakako, uz znak Djevice. Da bi se cilj manifestirao potrebna je moć manifestacije koju simbolizira Škorpion, te usmjerenje prema cilju koje simbolizira Strijelac. Kako bi se cilj manifestirao, on se mora predati univerzumu i univerzalnoj svijesti, što se postiže preko znaka Riba. A konačnu realizaciju i ostvarivanje cilja na materijalnom nivou predstavlja znak Jarca. Dakako, da naši ciljevi ne bi služili samo našoj sebičnoj svrsi, pobrinut će se Vodenjak koji nastoji, da od svega što radimo, ima koristi šira društvena zajednica, pa i cijelo čovječanstvo.

Dakle, Jarac je taj koji donosi krajnje postignuće, materijalizaciju svih naših želja. Za takvo uzemljenje potrebna je odgovornost, predanost, posvećenost, organizaciju, radišnost, a sve te karakteristike povezane su uz znak Jarca. Kako kroz život ostvaruje ciljeve, individualna ličnost se sve više uzdiže na društvenoj ljestvici, te joj raste ugled i poštovanje u društvu. Osobna ambicija je ostvarena i ličnost je realizirana. Zato se Jarac i njegov vladar Saturn povezuju sa starošću, gdje osoba ubire plodove vlastitog rada i postignuća. Dakako, idealno bi bilo da se ne radi samo o materijalnim postignućima, nego da se bogatstvo manifestira i kroz bogatstvo duha.

 

Nasuprotni znak Raka povezan je s arhetipom majke preko koje učimo emocije, a znak Jarca povezan je s arhetipom oca od kojeg učimo kako stvari funkcioniraju u vanjskom svijetu. Naša ličnost se čeliči kroz zemaljsko iskustvo, prilagođavajući se društvu i uklapajući se u društvo. Zato Jarac predstavlja našu karijeru, poziciju, odgovornost, tradiciju, zakone, društvene norme i ograničenja koja se moraju usvojiti da bi netko bio prihvaćen u zajednici u kojoj živi. Kad ograničenja ne bi bilo, osoba bi se samo jupiterski neobuzdano širila i ne bi ni mogla stati, ali zato je tu Jarac i postavljanje granica unutar kojih je poželjno djelovati. Ponekad se mora ostati saturnovski hladan, čvrst i predan, discipliniran, bez prepuštanja emocijama, kako bi postigli poziciju i sami sebe ostvarili unutar društva. Ali da individua ne bi previše poistovjetila sa postignućima, autoritetom, normama, dogmama, hladnoćom, neemocionalnošću i ozbiljnošću, uvijek može izlaz potražiti u nasuprotnom znaku Raka i njegovom emocijama, kao i kontaktu sa svojim unutrašnjim djetetom.

 

I znak Raka i znak Jarca povezani su sa uvjetovanjem individualne ličnosti, u Raku se to uvjetovanje vrši preko porodice i predaka, a u Jarcu preko društva. Ali, za razliku od Raka gdje smo dijete i nemamo moć da sami izaberemo kakvu ćemo matricu preuzeti, u Jarcu, kao odrasla i odgovorna osoba, sami biramo koja ćemo iskustva doživljavati, koje ćemo uloge preuzeti i u kakvoj ćemo matrici živjeti.

 

nastavak na sledecoj strani…

 

Stranice: 1 2 3 4 5 6