NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Ova žena je sa 11 godina silovana, sa 19 prodata u belo roblje, a danas obara svetske rekorde

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Ova žena je sa 11 godina silovana, sa 19 prodata u belo roblje, a danas obara svetske rekorde

23. kolovoza 2016. 0 By Admin

Godine 2013. pozvala je prijatelja Breda Rajlija, koji vodi organizaciju protiv trgovine ljudima “iEmpathize”. Rekla mu je da želi da učini nešto veliko za borbu protiv trgovine ljudima. Zajedno s Rajlijem osmislila je najduži trijatlon na svetu. Postaviće svetski rekord prateći poznatu rutu trgovaca ljudima.

 

Tokom 65 dana 2014. Bastidas je trčala, vozila bicikl i plivala od Kankuna (Meksiko) do Vašingtona.

“Plivala je 10-15 kilometara dan za danom”, kaže Rajli. “Zatim bi prešla na bicikl i vozila između 150 i 200 kilometara dnevno. A onda bi trčala između 50-66, pa čak i 160 kilometara bez pauze.”

 

Iako se trudi da joj um bude čist tokom dugih trka, ne zaboravlja šta je doživela kao žrtva.

“Da biste bili dobar aktivista morate da saosećate s bolom i poniženjem žrtava, naročito kada i dalje ima mnogo ljudi koji ih osuđuju”, kaže ona.

 

Kaže da je najbolji osećaj imala na kraju trke koja joj je obezbedila ulazak u Ginisovu knjigu rekorda. Dočekale su je preživele žrtve trgovine ljudima koje su trčale pored nje u poslednjim kilometrima trke do Vašingtona.

Možda je najbolja poruka za sve što je Norma Bastides preživela sadržana u citatu koji se pripisuje Lao Ceu: “Putovanje od hiljadu milja počinje jednim jedinim korakom.”

 

 

Kurir.rs / Blic.rs

Stranice: 1 2 3