ZNAK SA PODZNAKOM: Kompletan horoskop za sve kombinacije

ZNAK SA PODZNAKOM: Kompletan horoskop za sve kombinacije

26. kolovoza 2016. 0 By Admin

ZNAK SA PODZNAKOM: STRELAC

Strelac / Ovan:

Snažna volja, velika radna sposobnost i maksimalno angažovanje u ostvarenju svojih zadataka: eto upadljivih osobina ove kombinacije dva Vatrena znaka. Pošto je duboko zadojen Jupiterovskim vrednostima, Strelac je sklon razumu, pokretu i prestižu.

Istovremeno je i nezavisan, čak pobunjenički nastrojen. U kombinaciji sa eksplozivnim i idealističkim temperamentom Ovna dobija se neka vrsta avanturiste za veliku stvar koji se izražava u istovremeno deliričnom i tragičnom entuzijazmu. Treba dodati i sposobnost stvaranja veoma razvijenih projekata, moć održavanja širokih društvenih veza i prijateljstava, duboko poznavanje ljudske duše i individualnih mogućnosti.

Pred nama je energična i neumorna ličnost, koja dobro poznaje samu sebe i druge ljude i entuzijasta je u ostvarivanju svojih ciljeva, bez obzira da li su realni, i praktični, ili intelektualni i duhovni. Svakodnevnica je ubija a stvarnost je čini deprimiranom; nemoguće je stimuliše a prepreke raspaljuju njenu strast. Osećanje za pravdu je elemenat koji daje pečat njenom načinu razmišljanja i delovanja, i zbog toga je ovakva osoba spremna da se upusti u svaku borbu, dajući sve od sebe a istovremeno ističući svoju ličnost…

– U osnovi ste nemirni, Vasš pristup svetu je neposredan pre nego diplomatski. Prilično ste ekstrovertni i tvrdoglavi, gotovo da uopšte ne osećate fizički strah; u stvari, skloni ste da svojom agresivnošću razdražujete ljude. Hrabri ste i dinamični, borite se za svoja ubeđenja kad je to potrebno, ali više volite da koristite duh. Govorljivi ste i bistri, pa dobro strukturišete svoje ideje i razvijate misao u smeru efikasnosti. Idete nalik na “blic” prema svetu, prema životu, sa neverovatnom radoznalošću i idealizmom koji je skoro neiscrpan.

Uvek ste spremni za brz početak, puni optimizma i obećanja. Ali tu je i nestrpljenje, teškoće nastaju kad treba dovršiti započeto, jer Vam sve brzo dosadi i prelazite na nešto drugo. Žeđ za slobodom i pustolovinama, sklonost riziku i stremljenje idealima čine od Vas velikog preduzetnika, istraživača, tvrdoglavog prethodnika i rođenog pionira – uglavnom ste obdareni velikom pokretljivošću i nepomerivim samopouzdanjem.

Privlače Vas daljine, daleki predeli iz mašte; ako već ne kidate svoje veze sa domom, duboko u duši uvek ćete čuvati želju za odlaskom. Potrebno Vam je da malo kultivišete (obuzdate) tu snagu koju imate i da negujete doslednost. Imate nagao temperament koji može da Vam stvori neprilike – dobro promislite pre nego što krenete u nešto glavom bez obzira.

Naivni ste, iskreni, spontani, idealista i strastveni. Mrzite uskogudost, nišće duhom, kukavičluk. Od svega toga naprosto ste operisani. Zov Vašeg srca nikad nije uzaludan. Često se zaljubljujete, ali cenite svoju slobodu – obožavate nezavisnost i srećni ste jedino kada je sve pod Vašom kontrolom. Od onih koje volite očekujete da prevaziđu sebe i da postanu onakva idealna bića kakva Vi u njima vidite. Srećom, optimizam Vas često spasava od teških razočarenja…

devojka

Strelac / Bik:

Mora se priznati da je ovo jedna od najzanimljivijih kombinacija u zodijaku. Ova dva znaka su podjednako zaljubljena u život: jedan, Bik, više je puten, čulan, više materijalan, čvrsto vezan za zemlju, opipljiv, više “rođen”, inkarniran; drugi, Strelac, više je kompleksan, “rastegnut” između svojih težnji da zadovolji svoje fizičke potrebe, i čulne – naravno – ali i one koje su podjednako jake a koje se odnose na duhovno.

Strelac – Bik ima snagu i hrabrost koje su neophodne da bi ostvario svoje ambicije. Rado izbegava sporedne puteve do cilja, jer se ne plaši nadmetanja. Osim toga, smisao za moral mu brani da čini kompromise i podvale – osim ako je njegov jak interes u igri. Voli da osvaja u visokom stilu i da maksimalno uživa u svom boravku na Zemlji. Koliko mu monotonija smeta, toliko ga prosečnost nervira. Njemu treba pokret, promene, usponi koje će da savlada i raznolikost u avanturama. Njegova društvena prilagodljivost i diplomatija donose mu opšte poštovanje okoline, tim pre što ume da se dopadne i da se pokaže u najboljem svetlu.

Strelac – Bik je sentimentalan, emotivan, entuzijasta i solidan. To je emotivac koji je ranjiv i sklon depresijama. Konzervativan, velikodušan i simpatičan, on voli da iznenadi, da traži novo, koristeći mogućnosti koje mu nudi život i zna da konkretizuje zgodne prilike. Sposoban je za fizičke napore i solidan je u moralnom pogledu. Jer, ma koliko da je konzervativan, ipak voli stabilnost, principe i predrasude. On voli avanture, ali ne i slučajne susrete: nestabilnost ga ljuti.

U ljubavi kod njega preovlađuju dva osnovna stava: ili se daje bez rezerve samo jednoj osobi, ne prestajući da iz svoje mašte crpi promene da bi pobedio svakidašnjicu ili, ako ne nađe pravog partnera, baca se u dionizijski svet koliko mu to njegove umne i fizičke sposobnosti dopuštaju. Bilo kako bilo, on uvek pokušava da deluje sa stilom i retko je sitan i lukav…

– Vaša ključna reč je sloboda – sloboda misli, govora, akcije. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilično nemirni, međutim, kako ste intuitivni i idealista, često Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasitite. Potrebno Vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo. Vaš imidž – čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete. Vi ste više na zemlji i praktičniji ste od tipičnog predstavnika znaka Strelca. Manje ste umešani u apstraktne idealističke aktivnosti.

Posedujete magnetizam i sposobni ste da svojim prisustvom delujete na svoju okolinu. Lako zavodite i vrlo dobro znate čemu težite i, s vremenom, to i dobijete. Tolerantni ste i prijatni sve dok Vas neko ne isprovocira, ali “besni kao bik” kada Vam neko stane na žulj. U životu ćete retko šta ostvariti bez strasti i potpune spontanosti. Oba Vaša znaka vole život i zadovoljstva. Ipak, Sunce zbog toga reskira da se nađe u osmom polju, što Vas može izložiti nekim traumama koje mogu duboko da obeleže Vašu ličnost…

U SVAKOJ ŽENI ČUČI SEKSI ZVERKA: Probudite njenu divlju stranu

Strelac / Blizanci:

Ako ovaj Astrološki par ne drži mesto, to je zato što je u sebi već jako pokretan. Pateći od haotičnog toka velikih osecanja, on s teškom mukom uspeva da ima jasno i sintetičko shvatanje stvarnosti. Zanima ga sve: male stvari iz života i velike ideje; sa istim intenzitetom. U isto vreme veruje u sve i ne veruje ni u šta: ideje menja kao košulje! Zbog toga je stalno u opasnosti da se u lavirintu svojih iskustava zauvek i beznadežno izgubi. Kako mu razum nije uvek u stanju da odgonetne bezbrojne doživljaje, on ukazuje poverenje svojoj intuiciji, kako bi shvatio šta se u njemu i oko njega u stvari dešava.

Prvi problem ovakve osobe je da ne može nigde da se skrasi. Jednostavno, ne drži je mesto. Nezavisna je i žudi za nepoznatim. Njena potreba za slobodom se teško moze uskladiti sa ograničenim horizontima, ona odbacuje granice. Ne plaši se da će sablazniti time što će skrenuti sa utabanih staza. Ovo gipko biće kratkog daha, neguje svoje sposobnosti intelektualne improvizacije i kako mrzi svako moralno ili materijalno sputavanje, njemu nema ravnog u iznalaženju načina za izbegavanje svih životnih teškoća, a dvosmisleno ponašanje je njegovo glavno oružje. Bez posledica će se prilagoditi bilo kojoj situaciji, i poseduje sposobnost da se u toj finoj igri pretvori čak i u svoju sopstvenu suprotnost.

Strelac – Blizanci je raznovrstan i stvoren za najneverovatnije izlete u maštu. Impulsivan je, voli spektakularnost, filozofske ideje, i sve to u cilju postizanja sopstvenih interesa. On odbija da se vezuje za praktične stvari, realnost mu je dosadna i teži da od nje pobegne po svaku cenu. U stalnom je strahu da će biti ulovljen i obmanut, ali ga to ipak ne sprečava da bude poverljiv. Veruje u ljubav, brzo se zaljubi ali se isto tako brzo zasiti. On je amoralan, a voli da morališe. Ukoliko želite da ga zavedete nikada mu ne držite predavanja o moralu!…

– Imate izvanrednu inteligenciju i razvijen kritički duh – odlikuje Vas stalna potreba da nešto shvatite, upoznate i naučite. Imate teškoća da uspostavite stabilnost, vrlo ste prilagodljivi i promenljivih raspoloženja; promenljivost Vam zavisi od naknadnog, često mudrijeg razmišljanja. Vaši su talenti brojni, vrlo različiti i odatle, često, dolazi do problema kada treba da se orijentišete ka nečemu. Vi ste društvena osoba koja uživa da bude tamo gde se nešto dešava. Ovaj podznak Vam daje dar govorništva i prirodnu sposobnost koordinacije, iako Vam je nervni sistem kao tempirana bomba.

Raznovrsni ste, ali morate da naučite da se koncentrišete a da ne delujete impulsivno. Pripazite da ne rasipate energiju obavljajući više stvari istovremeno i da ne obećavate više nego što možete da uradite. Uticaj ljudi koji Vas okružuju može biti odlučujući za Vas. Oni mogu da Vam pomognu da sazrite i da Vas snabdeju izvesnom emotivnom sigurnošću, ali teško da će biti u stanju da kanališu Vašu stalnu potrebu za promenama. Nervozni i emotivni, teško će Vam biti da se zaustavite na jednom mestu, da pronađete svoj put, da izgradite sopstvenu ličnost. Istina za Vas ima puno, što zavisi od stepena Vaših emocija i od stanja duše…

Ostavila sam muža zbog ljubavi svog života, ali sreću nisam našla

Strelac / Rak:

U ovom spoju znaka i podznaka rađa se prilagodljiva i širokogruda priroda, rezervisana i puna razumevanja, obdarena velikim humanizmom.

Izuzetna snalažljivost, kako u problemima stvarnog života tako i u onim duhovne prirode čini ovu ličnost posebno otvorenom za bezbroj pozitivnih ili negativnih utisaka, koja ona upija krajnjom lakoćom. Osećaj dužnosti, upravlja, potom, svakom njenom akcijom kao i neverovatna lakoća da se u celosti posveti nekom idealu. Treba naglasiti da je reč o veoma senzibilnoj prirodi koja često trpi razočaranja u životu. Osećanja su joj maksimalno razvijena i, obzirom da nisu uvek podržana neophodnom čvrstinom, izazivaju sukobe u duši ovakve osobe.

Strelac – Rak voli pokret i putovanja, ali ne ume da se otrgne iz korena. Kod njega su udruženi velika duševnost, osećajnost, toplina, sposobnost za univerzalnu ljubav, mašta, romantika, snovi za visokim moralom, osećaj za pravdu, najviše sposobnosti intelekta i duh sposoban za sticanje najrazličitijih saznanja. Veliki je sanjar i idealista, neobično podložan impresijama, naročito u mladosti, pa osećanja, koja takođe u mladosti vrlo snažno deluju, dominiraju nad Jupiterijanskim intelektom i duhom.

Obdaren je stvaralačkom izvornošću, pa pokušava da ostvari sklad između idealnog sveta svojih snova i stvarnosti, pazeći da društvena sfera ne ošteti privatnu. Ovaj stalni napor ka pomirenju različitih svetova izlaže ga teškoćama i čestim promenama. U zrelom periodu života duh se stabilizuje i intelekt nekako umiri, i pozitivno orijentiše ovu osobu, koja je zbog svoje osećajnosti sklona depresijama. Ali, snaga koja je pokreće takva je da ništa ne može da sruši njenu dubinsku ličnost…

– Vaša egzistencija je u velikoj meri pod uticajem porodičnih slika i porodičnog života. Vi ste mirniji, stidljiviji i osećajniji nego tipični Strelac i dajete prednost kućnom i porodičnom okruženju. Važni su Vam tradicija i rodoljublje; volite da se vraćate u prošlost. Emocije su Vam veoma jake, uživate u romantičnim i neobičnim događajima i avanturama. Altruizam koji osećate u sebi biće odlučujući kod izbora Vaše profesije. U osnovi ste stidljivi pa su Vam, da biste stvarno procvetali, potrebni ljubav i ohrabrenje.

Skloni ste čestim promenama raspoloženja. Zbog urođene nesigurnosti, povlačite se pred svim neprijatnim stvarima. Podložni ste uticajima sredine i posle prvog susreta sa Vama ljudi su impresionirani Vašim dubokim osećanjima i krhkom sigurnošću. Izgledate kao neko ko je veoma brižan, vodi računa o drugome i vrlo je “zaštitnički tip”, ali se iza toga vrlo često krije deviza “lako ćemo”. U prvi mah, Vi naprosto zavodite svojom iskrenom ljubaznošću, spontanošću, svežinom.

Mašta Vam je bogata ali ono što želite nije uvek realno. Sanjate o avanturama, o proboju ka novom, o istraživanju nepoznatog. Voleli bi da napravite neku ludost, ali se bolje osećate na sigurnom, u skladu sa Vašom potrebom za samozaštitom i subjektivnom senzibilnošću… Izbegavajte da imate iluzije o sebi ali i o drugima…

zena

Strelac / Lav:

Dinamika i volja ovde se udružuju u ostvarenju nečeg velikog što prevazilazi individualni plan. Strelac – Lav uglavnom boji svoje strasti univerzalnim bojama što mu omogućava da svoje akcije vodi uz podršku okoline. Ovakav stav retko je plod proračuna ili zadnje namere jer se on odaje svom idealu svim silama. Iz sebe zrači takvo ubeđenje i takvu sigurnost da se drugi lako odlučuju da ga slede i da mu pomažu. Jako voli humanitarne akcije, obožava da svoj polet prenosi na druge i prirodno i lako se ponaša u javnosti.

Ciljevi kojima teži ovakva ličnost proističu iz čisto praktičnih motiva, i postaju sve viši, zahvaljujući širokogrudoj i darežljivoj prirodi koja nikad ne zaboravlja interese drugih i ume da se orijentiše ka osvajanju duhovnih vrednosti. Reč je o prirodi obdarenoj izuzetnom samokontrolom, svesnoj svojih vrednosti i svojih granica, uvek sposobnoj da dozira snage i zasnuje na njima svoj život.

Ambicije su joj usmerene prema proširivanju vlastitog znanja i razvitka. Na taj način šire se njeni horizonti, a kontakti sa životom i drugim ljudima postaju duboki i intimni. Međutim, samoljublje Lava i ovde igra važnu ulogu, mada ne na preterano kategoričan način. Ono je ne sprečava da pokaže veliko razumevanje za bližnje. Takav stav izražava duboko osećanje pravde i vernost visokim moralnim principima.

Strelac – Lav ima velike zahteve. Strast je njegov način izražavanja. On organizuje, kreira, nadgleda, daje naređenja, a drugima ostavlja da realizuju njegove zamisli. Sa nostalgijom misli na doba vitezova i junaštva. Zbog svoje plemenitosti duha, iskrenosti i naivnosti često se suočava sa raznim preprekama, sitničavošću i podmuklošću mediokriteta. Ako želite da budete u centru njegove pažnje ne dirajte u njegovu krunu i u njegove snove. Ne zaboravite da on ne voli usiljene odnose, kukavičluk i sitničavost.

Ipak, neki Strelci – Lavovi, kojima su planete u trenutku rođenja bile manje naklonjene, mogu da pate i od mitomanije ili da sebe vide većima nego što jesu. Misle da su prefinjeni kada su obični; ponašaju se kao da imaju veliku misiju kad se bave sitnim mućkama; provode život uljuljkujući se u iluzijama. Ali, od toga su retko nesrećni, što je – zapravo – ono glavno…

– Vi imate velike zamisli i trudite se da živite na visokoj nozi, čak i onda kada to ne možete sebi priuštiti. Iskreni ste i direktni, romantični i idealista, pa ipak, ako niste savladali lekciju iz velikodušnosti, ponekad možete biti egoistični, tvrdoglavi i nedisciplinovani. Po prirodi egocentrični i ponosni, društveni ste, esteta, jednom rečju kreativac.

Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi. Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilično rastužuje. Ambiciozni ste, Vaši ciljevi moraju da budu uzvišeni. Vaše prisustvo se oseća u svakoj situaciji, u svemu što radite ste dramatični i volite da se projektujete na publiku – volite da budete u centru pažnje i tačno znate kako da to postignete. Vaša negativna osobina: loše postavljen i upravljen ponos…

celulit

Strelac / Devica:

Veza ova dva Pokretna znaka je prilično kontradiktorna. Nežna, cerebralna, bogata nijansama: tako se ispoljava borba ove dve prirode primorane da žive u zajednici. S jedne strane je Devica, sa svojom naglašenom ljubavlju za red, detalje i analizu, a sa druge je Strelac, sa svojim nehajem za bilo kakve veze i ustaljene šeme, i za sve ono što je jednostrano; Devica hoće sigurnost, mir, efikasnost i diskreciju. Strelac ima smisla za putovanja, avanturu i neprekidno je u pokretu.

Tako se rađa priroda koja večito traga za unutrašnjom ravnotežom koja bi joj obezbedila neophodnu odlučnost u pravcu lične afirmacije. Ovo razilaženje u duši ipak nije negativno jer može stvoriti ličnost koja uspeva da izbegne “gvozdenoj logici” koju nosi znak Device i tako prodre u istinsku suštinu života, ljudi i situacija. Strelac sa svoje strane nudi mogućnost da ovakva osoba otkrije filozofski i ideološki smisao života, što, podržano realizmom Device, doprinosi stvaranju snažne ličnosti, sposobne da se uzdigne iznad životnih nedaća i spozna najdublje istine…

U običnim okolnostima, ovakva osoba poštuje društveno priznate moralne vrednosti i društvene konvencije. Iako je pomalo rezervisana i zabrinuta da ne napravi pogrešan korak, ona je vrlo efikasna, lucidna, organizovana i veliki entuzijasta. Govori i deluje uglavnom kada je sigurna da je u pravu, obuzdava svoj entuzijazam pre nego što dobro organizuje posao i ne stupa u akciju pre nego što se uveri da je teren čist – što baš i ne doprinosi nekoj spontanosti. Unapred i postepeno analizira ono čime je motivisana. Ipak, u trenutku akcije stupa na scenu u velikom stilu i iznenađuje okolinu time što uspeva da ostvari ono što je želela.

Kad Strelac – Devica pokaže idealizam, to je najčešće tako što usvaja neki zajednički ideal. Vrlo izuzetno ga prilagođava sebi i retko se trudi da na okolinu utiče primerom i rečju. Ideje koje su aktuelne on obogaćuje svojom strogom analizom. To je realizator koji ume da u praksi ostvari ono što su drugi maglovito zamislili. Opskurna uloga koja mu često zapada ne bi trebalo da nas odvrati od pomisli na njegovu efikasnost. Bez njega bi mnogi poduhvati ostali nedovršeni ili neuspeli.

Međutim, mnogim ljudima, koji imaju ovakvu sintezu znaka i podznaka i koji svoje potencijale ne uspevaju da usmere na pozitivan nacin, u životu često “ne cvetaju ruže”. Ovakav karakter može isto tako sprečiti da određene najvažnije i prirodne potrebe ličnosti budu zaista proživljene ili u dovoljnoj meri podržane.

– Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; uredni ste i organizovani, ali imate sklonost da se iscrpljujete nevažnim detaljima. Vi znate tajnu večne mladosti, a posedujete i sposobnost da uočite slabosti drugih i da od toga izvlačite korist. To ćete obično raditi diplomatski i sa taktom; druge osobe često nisu ni svesne tog Vašeg talenta. Dom, kuća, porodica igraju važnu ulogu u Vašem životu, pozitivnu ili negativnu – u zavisnosti od toga u kojoj meri Sunce okupira četvrto polje Vašeg horoskopa…

ONI SU LJUBOMORNI NA VAS

Strelac / Vaga:

Ovo je izrazito skladna kombinacija, u kojoj se kvaliteti oba znaka uvećavaju. Ravnoteža i ljudsko osećanje u težnjama za društvenim idealom, želja za napretkom kroz ostvarive utopije, svest o pripadnosti grupi, lucidna analiza suprotnih kretanja i traganje za slogom među ljudima – oznake su ovog tipa Strelca; on se zanima za probleme svog vremena i željan je da pomogne da ih se razreši što veći broj.

Strelac – Vaga se lako otvara jer, uglavnom, ima malo ličnih problema i obuzet je igranjem aktivne uloge u društvu. Njegova se ličnost bogati kroz stalne kontakte sa drugima i sa stvarnošću, što zadovoljava njegovo shvatanje o univerzalnoj harmoniji. Ali, ponekad je previše selektivan, čak elitista, jer ljude prosejava kroz sito čiji kriterijumi nemaju uvek veze sa stvarnim životom.

Njegovo osećanje pripadnosti vrsti (ili rasi) ume da se svede i na duh klase, kasti, ili čak klana. Tada njegova borba postaje politička, više nego humana; njegovi ciljevi skrivaju se iza uznesenih pojmova, suptilnih nijansi i neprihvatljivih zahteva. Ipak, ovakva osoba je uglavnom neumorna u udruživanju, čak i kad njegova vera u društvo trpi od sticaja okolnosti i događaja. I tada ona ostaje verna svom idealu. Njen dinamizam i inventivni humanizam ponekad joj omogućuju da obnovi svoje društvene odnose, da poravna mane i ekscese, a razreši protivrečnosti i nametne svoju etiku harmonije na kojoj zasniva svoje akcije.

Pokretljivost, karakteristična za sklonost ovih osoba ka realnom životu i ljudima koji ih okružuju, čini da su otvorene i spremne da zadovolje ne samo svoje već i potrebe bližnjih. U životu uspevaju da vide uvek najlepšu i najskladniju tačku, bilo da bi zadovoljile čisto estetske potrebe Vage ili da bi podstakle najdublju stranu prirode: ideološko – filozofsku osobinu Strelca.

– Taktični ste i miroljubivi, imate dara za mirenje, osećaj za pravdu i za razvoj odnosa sa drugim ljudima. U svakoj stvari vidite i ono što je pozitivno i ono što je negativno, pa Vam je teško da zauzmete stav – stalno odmeravate “za” i “protiv”, afektivno i lojalno; stoga delujete neodlučno. Adaptilni ste, konstruktivni i intuitivni. Iako ste ambiciozni, niste spremni da “prelazite preko mrtvih” da biste ostvarili svoje ciljeve.

Vi razmišljate pre nego što nešto kažete. Vrlo ste komunikativni, veoma emotivni i senzibilni, promenljivog raspoloženja, pa zato to i utiče toliko na Vaša efektivna stanja i na odnose su suprotnim polom. Da biste zaista nešto ostvarili, potrebno Vam je partnerstvo. Iznad svega volite harmoničnu atmosferu, nesposobni ste da živite sami i morate stalno da se potvrđujete pred drugima.

Šarmantni ste, želite da se dopadnete i uvek pokušavate da i mentalno i emotivno na neki način izbalansirate stvari; ipak teško to ostvarujete, vrlo ste osetljivi i često neshvaćeni. Niste mnogo sigurni u svoj autoritet, ali ipak želite da budete arbitar. Ali, kako Vam je srce kao na dlanu, kako imate uvek dobru volju, druželjubivi ste i simpatični, onda Vam se oprašta to što niste uvek srećni sudija. Sreća Vam često ide u susret, iako je sudbina nesigurna…

Strelac / Škorpija:

Mnoge su dodirne tačke između ova dva znaka, ali su još brojnije tačke razmimoilaženja ove dve izuzetno jake prirode. Ovakva ličnost neprestano traga za praktičnim zadovoljenjem svojih intelektualnih i moralnih težnji. U njoj postoji bezbroj nijansi i bogatstvo oprečnosti koje mogu izmaći površnom pogledu. Teško je upoznati dušu ovakve osobe, jer beži od suviše otvorenog pokazivanja sebe. U širem smislu, reč je o nezadovoljenoj prirodi zbog mnogobrojnih unutrašnjih potreba koje je razdiru.

Bolne i sukobljene strasti, neophodne da se izbegnu zamke svakodnevnice, s vremena na vreme ometaju put Strelca – Škorpije kroz život, a burne ljubavi nemaju uvek najbolje posledice za njegovu karijeru. Njegov cilj je da živi slobodno i nesputano. Uvek teži da promeni trenutno stanje i uvek se suprostavlja svemu što vodi banalnosti i dosadi. Događa mu se i da bude otvoren prema misterijama svemira, da se pokaže da je u stanju da poremeti društvene navike i taj poremećaj organizuje na trajnim osnovama, ali često pada i u lutanje, u strasnu pobunu koja potvrđuje izraženu sklonost za besplatan rizik, naglu i loše pripremljenu akciju…

– Ova kombinacija Strelca i Škorpije odrazila se prilično komplikovano na Vašu ličnost jer su to dva znaka čija se značenja umnogome razlikuju. Vaša strana Škorpije Vas ponekad zabrinjava, uznemirava, impresionira ali i plaši. To je uzrokovalo time da ponekad želite da izađete iz sebe, da se otvoreno suprostavite svemu što Vas muči, da pređete granice i samog sveta, ali za to kao da nemate dovoljno snage. Vi, uglavnom, uspevate da usmerite svoje interese i misli na probleme i najvažnija pitanja, mešajući ciničnu efikasnost i stalni idealizam i trudeći se da se držite dalje od teškoća i obaveza koje nosi svakodnevni život, ali sve to zajedno zahteva mnogo snage, energije, potencijala.

S jedne strane, Vaša izražena potreba za nezavisnošću, a s druge, pojačana posesivnost, najbolje se manifestuju kroz pobune, protivurečnosti kojima ste skloni. Te dve osobine preovlađuju i sukobljavaju se u Vama, a ona Vaša jedinstvena, osobina da često skrivate svoje namere, ne pokazujete uvek svoju volju, primorava Vašu okolinu na oprez kada ste Vi u pitanju. Nije Vas nimalo lako poznavati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Suprotni pol fascinirate erotskim, misterioznim vibracijama koje šaljete. Veliki ste detektiv i istraživač, usamljeniji od većine Strelaca.

Imate snažnu volju i rezervisani ste, drugima ulivate poštovanje i skloni ste da stvari sagledavate u celosti, do samog dna. Vaša otrovna žaoka uvek pogađa cilj, morate se međutim čuvati svog sarkastičnog jezika, koji može odvraćati druge ljude od Vas. Vaša snaga sastoji se u moći regeneracije, u stanju ste da nadvladate svako iskušenje. Istina, njih će biti mnogo ali to ne treba da Vas obeshrabruje. Dubina Vaše psihe uzrok je mnogih preterivanja, često vidite nepravdu i tamo gde je nema, isto tako teško se zadovoljavate postignutim, uvereni ste da možete više i bolje. Pošto često idete u ekstreme pazite da ne preterate…

ONI SU LJUBOMORNI NA VAS

Strelac / Strelac:

U dvostrukom Strelcu smanjuje se želja za ličnom afirmacijom, u pravcu dublje i optimističkije vizije ljudi i života. Zadovoljavanje unutrašnjih potreba i dubokog humanog osećanja postaje suštinska težnja ovih ličnosti. Osim toga, iz ljubavi za pravdu, one zauzimaju uvek zaštitnički stav u odnosu na slabija bića kojima je potrebna pomoć. Zahvaljujući ljubaznoj prirodi i nepristrasnom ponašanju uspevaju da pridobiju druge za sebe, da prihvate njihovu pomoć i zaštitu, a zahvaljujući tome mogu da ojačaju temelje na kojima počiva njihov život i često dostižu visoke pozicije u životnoj borbi.

Strasne su u ljubavi i idealisti: sa drugim polom održavaju odnose koji su istovremeno telesni i duhovni, nadilazeći individualne odnose. U trenutku susreta i u ekstazi spajanja, ove osobe traže zrno večnosti. Ta ideja je dovoljna da umiri Strelca – Strelca, jer on je čvrsto uveren da telom i dušom pripada velikoj Celini. Velika energija koju ima u načelu mu dopušta da izdigne svoju ličnost i da istovremeno bude od koristi drugima.

Sa svojim telom konja i torzom čoveka ponuđenim vetru, Strelac – Kentaur stvoren je za trčanje i zreo za velike avanture i putovanja. Treba u svakom slučaju razlikovati tip “Strelca”, od tipa “konja” koji sa sva četiri kopita stoji čvrsto ukopan u zemlju, privržen svojim idejama i često tradicionalista. Naoružan lukom i strelom sa dve oštrice, dvostruki Strelac spada u one aktivne sanjare i idealiste koji pobunjeničkim idejama podstiču pokoran narod. Iako je entuzijasta koji ima razumevanja za druge, svojeglav je, ne voli da mu se protivureči i voli izazove.

Lud je za putovanjima, pohlepan za prostranstvom, pravi je avanturista. Ukoliko mu život postane monoton i ukoliko ga ne obogaćuje počeće okolini da drži pridike o moralu. Glavna – i zabavna – mana “duplih Strelaca” sastoji se, uostalom, u sklonosti da svoja ubeđenja guraju tako daleko da postaju kruti i strogi kao marginalci i konformisti u antikonformizmu. Oni umeju da sagrade originalan sistem vrednosti i da prvi i jedini postanu njegovi robovi…

– Vaša ključna reč je sloboda – sloboda misli, govora, akcije. Volite slobodu i nezavisnost i nikome nećete dopustiti da Vam se meša u život i poslove. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilično nemirni, međutim, kako ste intuitivni i idealista, često Vas kasnije zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Lako se uzbudite, smejete se na način koji pleni pažnju, tako da ste osoba kojoj se retko može dogoditi da ostane neprimećena u gomili – dupla doza Strelca daje Vam vedar imidž i nonšalantno ponašanje, ljudi vole da su u Vašem društvu.

Imate smisla za inicijativu i osećate se prijatno u gotovo svim sredinama. Borite se za uzvišene i pravedne stvari i preuzimate rizik zato što u to za šta se borite verujete. Verujete da treba da kažete ono što mislite. Imate apsolutnu potrebu da o sebi posedujete visoko mišljenje pa možete i da se opečete ako tako uvek ne bude potvrđeno. Zbog toga morate uvek da se čuvate povećane doze narcisoidnosti…

devojka

Strelac / Jarac:

U ovoj vezi znaka i podznaka svest o sopstvenoj vrednosti podstice ovu prirodu na tezak i istrajan rad, da bi na kraju zadobila podrsku i priznanje drugih ljudi. Zdrav razum dominira ovom prirodom i zaista je velika moc koju ona ispoljava na druge ljude, ali i na samu sebe, svesno upravljajuci strastima i ambicijama. U njenoj osnovi uvek je prisutan filozofski ili religiozan stav u odnosu na život, osećaj neizbežne sudbine koja je podstiče da uzdiže sebe, pokazujući kritički stav u odnosu na svoje misli i akcije.

Pošto nije naklonjen sanjarenju ili nonšalantnosti, ovaj mešani tip je hrabar borac, kadar da ostvari svoje ambicije. Svoj put vidi više kao put koji treba preći nego kao niz trenutaka koje treba što intenzivnije proživeti. Tako on svoju sadašnjost gradi kao funkciju budućnosti koju tek treba da stvori, bilo da je reč o karijeri ili njegovom razvoju kao pojedinca.

Svoje izbore definiše prema kriterijuma svog vremena i retko se dešava da preispituje društveno priznate vrednosti. Ipak, često izražava želju da te kriterijume usavrši da bi poboljšao svoju i tuđu sudbinu. To je individualac motivisan ambicijom da doprinese na aktivan način kolektivnom zivotu. Tokom godina on gradi ideal koji će postati magnetski pol njegovog života, ostajući uvek čvrsta priroda, sposobna da se suoči sa svetom oko sebe i prevaziđe najveće teškoće u životu i da neumorno radi na svom unutrašnjem razvoju…

– Mnogima izgledate ukočeniji nego što ste u suštini. Teško pokazujete svoja osećanja i više ste okrenuti tradicionalnom stilu i konzervativnim vrednostima. Sposobni ste da preko svojih leđa preturite razne brige i probleme, a da se nikome posebno ne žalite. Orijentisani ste na uspeh, autoritet, savesnost i osećate potrebu da se osvedočite u konkretne rezultate svojih napora; posedujete organizatorske sposobnosti i moć da i najkomplikovanije poslovne projekte imate kao na dlanu – važno Vam je da postignete uspeh na materijalnom planu i da se dokažete. U detinjstvu Vam verovatno nije bilo lako; čini se da nikada niste dovoljno mladi, nikada niste onaj vetropirasti tinejdžer. Međutim, isto tako lepo starite, tako da ćete kasnije delovati mlađe nego što stvarno jeste.

Imate neutoljivu, gotovo detinjastu potrebu za emocijama, ali takođe i stalni strah da to neko ne zloupotrebi. Često shvatate da ste neshvaćeni jer zapravo sakrivate sopstvenu žeđ za pažnjom i nežnošću. Dostojanstveni ste, retko ćete nešto obećati ukoliko niste u stanju da obećanje i održite; strpljivi ste i istrajni, ali možete biti preterano jednostrani, gotovo prenaglašeno disciplinovani, pa zato delujete rezervisano i hladno. Izgledate promišljeno i usamljeniji ste nego što je to prototip Vašeg Sunčanog znaka Strelca.

Jedino ukoliko Vam pođe za rukom da uspostavite duhovni sklad, moći ćete da i svoje ambicije podredite samo jednom cilju. U tome će Vam dosta pomoći Vaš najbolji saveznik: Vreme…

Test za odrasle: Otkrij ko si i kako da postaneš bolji čovek

Strelac / Vodolija:

Evo dobrog prijatelja samog sebe i drugih ljudi. Ovaj anti – fatalista smatra da uvek ima “nešto da se uradi” da bi se ljudska sudbina poboljšala ili da bi se neki nerešivi problem rešio. Pokretan nerazrušivom nadom i velikom verom u čoveka, obdaren izuzetnom originalnošću svog pogleda na svet, on ima neku vrstu nagona za napredak, što ga smesta među reformatore i inovatore. Njegova neiscrpna snaga usmerava ga da uvek traži razloge događaja i ponašanja ljudi u njegovoj blizini. Tako uspeva da bude u skladu sa svima oko sebe.

To je velikodušni slobodnjak i optimista koga ni jedno iskušenje ne može da omete. Čak i u naizgled bezizlaznim situacijama on crpi svoju najveću energiju kao da je otelotvorenje čiste snage sposobne da izigra najprefinjenije zamke, da demonstira najkomplikovanije sukobe i da drugima nadahne volju za život. Stalno i očajnički traži stvari koje će braniti kao što su politički i društveni stavovi, i na jednostavan način uspeva da se oslobodi svih sumnji koje su najveća prepreka njegovom povrđivanju. Tolerantan je, prilagodljiv, mnogo drži do prijateljstva, ali može da bude preterano pogođen ako dirnete u njegove interese.

Njegova snažna ličnost ne budi u njemu posesivne nagone. Suviše je obuzet slobodom da bi tuđu ograničavao samo zbog svoje koristi. Njegova lična sloboda ide preko slobode za sve, u nekoj vrsti duhovnog uspona egzaltacije koji uništava sitničavost, šovinizam, rasizam i ksenofobiju. Strelac – Vodolija hteo bi univerzalni sklad i da pruži svoj doprinos poboljšavanju razumevanja među ljudima i narodima. Ponekad tome posveti i ceo svoj život, pokušavajući da širi ljubav i pomažući drugima da se uzajamno razumeju…

– Zahvaljujući ovoj vezi Vaših znakova, imaćete interesovanje za sve. Večiti student, volite slobodu, nove stvari, verujete u srećnu sutrašnjicu, volite da ostvarujete kontakte i umnožavate iskustva. Želja za druženjem je iznad svega. Smatrate se stavnovnikom čitavog sveta i odbacujete granice u svim oblicima. U Vašoj glavi ključaju ideje, zamisli, planovi, koji su uprkos brojnosti, veoma originalni i koji nisu uvek i ostvareni, ali Vi do toga kao da mnogo i ne držite jer volite iznenađenja i izazove. Vaš podznak Vodolija utiče na Vas da uživate da budete drugašiji, čak se i ponosite svojim individualizmom.

Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zaključujete i bez gorčine se mirite sa životom. Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošću niste ništa manje angažovani u grupi za koju vezujete svoju sudbinu, boreći se istovremeno protiv prosečnosti, fatalizma, anarhije i monotonije.

Pokreće Vas društveni ideal koji Vas vodi da razumete druge, da pokušate da ublažite sukobe mišljenja i umirite besne oluje svakodnevnog života. Hteli bi pravdu i jednakost za sve. Ta želja može da izgleda nerealna u ovom našem grubom materijalističkom svetu, ali Vi ne skrećete lako sa svoga puta, braneći svoje interese kada su u opasnosti i dižući pogled ka “plavom nebu” humanijeg i skladnijeg društva. Uostalom, pred sobom imate večnost…

blizanci

Strelac / Ribe:

Ovakav savez Jupiterovskih vrednosti ova dva znaka daje optimističku, poverljivu, velikodušnu i miroljubivu prirodu, spremnu da sa svom punoćom živi svoj život. U ovoj kombinaciji, vizija života poprima duboko religiozno obeležje. Rađa se priroda izrazito svesna životnih vrednosti i ljudskih potreba.

Nadahnuta velikim idejama i razrađujući ambiciozne projekte koji prevazilaze meru pojedinca, ovakva osoba se ispunjava i potvrđuje u kolektivnim ostvarenjima. To nije naivni fatalista tipa “potrebno je mnogo toga da bi se svet sagradio”, već više voluntaristički tip “iskoristimo razlike i energije da bismo napravili nešto bolje”… Ovaj mešani tip kuje svoju ličnost izlažući se najraznovrsnijim iskustvima i pokušavajući da bude u kontaktu sa univerzalnim. Prija mu da sebe posmatra kao jedan deo velike celine; kao točkić neophodan za funkcionisanje “Mašine”.

Vrlo razvijen smisao za mistiku, ili osećanje pripadnosti nešem ogromnom, izaziva u njemu komunikativno odusevljenje. Za njega haos ima svoju veličinu a nered je samo nerazumljiva nesimetričnost, neobjašnjiva običnom smrtniku, već samo onima koji su sposobni (kao što je to on u stanju), da mu priđu intuitivno ili uz pomoć estetske ili matematičke apstrakcije. Ako apstraktna misao ne uspe da obuhvati svet, još uvek mu ostaje religiozno osećanje koje će to uspeti…

Ovo je karaker koji je spreman da se u svakom trenutku prepusti snazi događaja s dubokom skromnošću, koja često može sprečiti odlučnu akciju, neophodnu radi ličnog afirmisanja. Ovakavo stanje stvari izaziva tešku unutrašnju borbu iz koje mogu proizaći strahovite protivrečnosti koje otežavaju ispunjenje želja. U osnovi reč je pasivnoj ličnosti. Ali teško da postoji neka druga priroda tako spremna da shvati sve što se dešava i sa takvom moći praštanja u svim životnim okolnostima…

– Ribe su dvostruki znak i postoje dva različita tipa. Prvi tip su delatni ljudi koji umeju da crpe energiju iz viših izvora, imaju dobru intuiciju, mirno i tiho rade, saosećajno i pomalo distancirano. Drugi tip čine sanjalice koje nisu u stanju da se suoče sa neuspehom pa onda neće ni pokušati da nešto učine, jer nisu sigurni u uspeh… Koji god da ste tip, veoma emotivno reagujete na život. Elastična ste i izražajna ličnost, svesni da ste deo samo šire celine, i uvek spremni da pomognete drugima. Imate duboko intuitivnu prirodu (ponekad imate istinska predosećanja!), koja zna da koristi ovu osobinu kao korisno sredstvo u svom duhovnom i intelektualnom razvoju.

Često ste mistični, fascinirani iskustvima koja potiču od Vaše intuicije i iracionalnog. Volite da igrate mnoge uloge. Toliko ste promenljivi da oni oko Vas stalno pogađaju ko ste Vi u stvari. Kontradikcije između izvesne pasivnosti, između slabosti na druge uticaje i između strastvene prirode i ubeđenja koja su ponekad bliska vojničkim i nepokolebljivim, veoma su uočljive kod Vas. Vrlo ste kreativni i potrebno Vam je da dugo plivate u moru neizvesnosti da bi došli do genijalnih ideja i uspeli da zavladate svojom emotivnošću – što na kraju i ostvarujete…

…nastavak na sledećoj stranici…

 

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12