Afrički horoskop proriče: Ko će umreti u siromaštvu, a ko će biti vođa!

Afrički horoskop proriče: Ko će umreti u siromaštvu, a ko će biti vođa!

9. siječnja 2017. 0 By Admin

Umkhomo – KIT ZMIJONOŠA (29. decembar – 6. januar)

Po predanju afričkog naroda jedna godina je imala 13 meseci, a ne 12. Zasto je to tako, nepoznato je. Ali suprotno zemljama zapadne kulture gde se broj 13 oznacava kao broj koji donosi nesreću, u Africi broj 13 koji sadrži brojeve 3 i 10, označavao se uvek kao sveti broj. U zulu jeziku 13. mesec (preostali dani posle 12. meseca) nazvan je indidamadoda, što u prevodu znači odgonetač ljudi.

Ovaj mesec je slavljen kao najsvetiji od svih meseci u tradicionalnom afričkom kalendaru. U ovom mesecu su održavane mirovne ceremonije i sklapana su primirja između plemena. Govorilo se da su ljudi rođeni u ovo sveto vreme, u ovom mesecu koji nije mesec, vidovnjaci i vračevi.

 

 

Njihovi životi bi trebalo da budu ispunjeni svetim zadacima i trebalo bi da služe drugima. Zulu rec umkhomo doslovce znaci „onaj koji zna sve“. Pripadnici ovog znaka ceo život posvete traženju mudrosti i znanja. Ali, i kada ga nađu, oni su retko srećni.

 

 

Nastavljaju tražeći više i dalje, sve dok zvezde smrti sasvim ne potamne nebo njihovih života. Retka je počast, dar samo za posebne duše, biti rođen u 13. mesecu, pod vladavinom znaka kita.

 

izvor: stil.rs

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13