KADA STE ROĐENI: Ovo su narodna verovanja i značenja za svaki mesec u godini

KADA STE ROĐENI: Ovo su narodna verovanja i značenja za svaki mesec u godini

9. siječnja 2017. 0 By Admin

Mart

Srbi ovaj mesec zamišljaju kao ćudljivu babu koja lako menja mišljenje. Otuda, u martu može da napada veliki sneg, ali i da iznenada otopli i ogreje kao da je već leto. Zato narod kaže: „Bolje da te zmija ujede, nego da te martovsko sunce ogreje“.Osobe rođene u martu dobri su radnici i zbog toga omiljene na poslu.

 

Popustljive su i teško se ljute, ali kada jednom na nekoga planu, zauvek ga „precrtaju“ jer teško opraštaju. Poznate su po poštenju, ali treba da se klone lošeg društva da ih ono ne bi iskvarilo.Srećan mesec im je januar, a u maju mogu da očekuju nesreću i štetu. Kada je zdravlje u pitanju, treba da čuvaju kolena, zube, a sklone su i bolestima srca.

 

 

April

Narod uvek gleda šta mu se u prirodi dešava. Zbog toga je april poznat kao boljober, travanj ili lisni. Priroda se budi, pa je i svima lepše. Narod kaže da ne valja ako je sušan. Postoji izreka: „Ako je april vlažan, onda je i valjan“.Deca koja se rode u aprilu vedra su duha, vredne i dobronamerne. Sklone su šali (ipak je Dan šale u njihovom mesecu) pa i onu na svoj račun.

 

 

Omiljene su u društvu zato što vole provod, a čuvanje tajni im je specijalnost. Ipak, umeju da budu i tvrdoglave, pa teško primaju savete čak i kada su dobronamerni. Zdravstveno, treba da se čuvaju crevnih bolesti, kao i glavobolje.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6