KADA STE ROĐENI: Ovo su narodna verovanja i značenja za svaki mesec u godini

KADA STE ROĐENI: Ovo su narodna verovanja i značenja za svaki mesec u godini

9. siječnja 2017. 0 By Admin

Novembar

U grudenu, kako se nekada zvao novembar ima čak devet krsnih slava, pa ga narod vezuje za proslave i veselje. Ipak, zima počinje, a izreka kaže: „Što zima pre počne da besni, to pre izbesni“.Slavski mesec rađa veseljake i dobričine, zabavljače u društvu. Osobe rođene u novembru razumne su, pametne i pravdoljubive.

 

Talentovani su govornici, pa mogu da razmisle o poslovima gde će im jezik dobro poslužiti. Jedino čega treba da se čuvaju je sopstvena narav – Kada brzo planu, u ljutnji kažu i ono što ne misle. U decembru šta god budu počeli na dobro će im izaći. Boluju od grudnih bolesti i glavobolje.

 

 

 

Decembar

Studeni, prosinac, koledar uvek je hladan. Ipak, ljudi se u njemu raduju – prošla je još jedna godina. A kad dođe sledeća godina, sve ponovo počinje.Zbog toga su i osobe rođene u decembru pomalo filozofi. Znaju da se sve ponavlja, pa su staložene i teško se ljute – znaju da sve prolazi. Dele dobre savete i važe da mudre osobe.

 

 

Ove osobe obožavaju putovanja i ne mogu se skrasiti na jednom mestu. Zbog toga mogu da budu pustolovi i avanturisti. Januar im je srećan mesec.Zdravstveno, poboljevaju od stomaka i nogu, pa ove delove tela treba da čuvaju.

 

kurir.rs

Stranice: 1 2 3 4 5 6