Pun Mesec u Raku 12. januara: Veliki krst na nebu formiraće Uran, Sunce, Mesec i Jupiter… a kada ćemo se opet radovati?

Emocije su uvek više naglašene kada je Mesec u Raku…

 

Posebno je tako kada on raste i ulazi u fazu punog Meseca. Tada lične stvari i porodična dešavanja postaju važna i njima se pristupa sa obiljem osećanja. Što ste više u stanju da ih kontrolišete to bolje, jer pod uticajem punog Meseca ona lako izmaknu kontroli, posebno u prepodnevnim satima, između 10 i 13 sati 12. januara. Tada će kulminacija emocija biti najveća. Tada može lako doći do povećane napetosti, uzbuđenja i nemira, uznemirenosti, koja može da vas uvede u nepromišljene postupke i promene. Emotivnog preterivanja i neodmerenost, ponos može da donese do postupaka koji nisu promišljeni i vuku u konflikte i gubitke.

 

Veliki krst na nebu formiraju Uran, Sunce, Mesec i Jupiter. Kardinalni znaci su zahvaćeni, a oni su poznati po tome da su aktivni. Ovoga puta nije preporučljivo da budu aktivni i da ulaze u suprotstvaljanja i konflikte, jer oni mogu imati nepovoljne posledice. Umesto toga pokušajte da budete smireni, strpljivi, spremni na različitosti, spremni da se može i nešto neočekivano dešavati. Ne reagujte na to naglo i neodmereno, nepromišljeno i izbeći ćete neprijatnosti. Ako ste u mogućnosti povucite se, osamite, a ako ne povucite se u sebe. Na reakcije drugih nastojte da reagujete što možete više mirno i sabrano i bez otpora i inaćenja.

 

Posebno je važno da pokušate da uskladite porodične i profesionalne stvari, da pomirite različite potrebe. Porodica i partnerstvo su ti koji bi sada trebali da dođu u prvi plan, jer je pun Mesec u Raku, te je naglasak na porodici, domu ili pomaganju i štićenju drugih. Vodeni znaci su najnaglašenijiji, Rak i Ribe, tako da će emocije dominirati.

 

 

 

Znam da se teže mogu kontrolisati osećanja kada je pun Mesec u Raku, ali ako ne možete da ih kontrolišete, gledajte da što manje padate pod uticaj drugih i da izbevate negativna osećanja. Isto, tako sećanja na prošla vremena i događaje bi bilo dobro da izbegavate.

 

nastavak na sledecoj stranici…