MUŠKARAC BIK: Najveći ljubavnik zodijaka, ali zato će vam uz sve njegove vrline i mane za tren posla slomiti srce

MUŠKARAC BIK: Najveći ljubavnik zodijaka, ali zato će vam uz sve njegove vrline i mane za tren posla slomiti srce

17. siječnja 2017. 0 By Admin

ISHRANA

Anatomski vezan za: grlo, vrat, uho i vratne pršljenove.
Zdrava ishrana: hrana koja sadrži natrijum sulfat.
Bik ima prirodnu naklonost prema jelima punim skroba, slatkišima i kolačima, što ga rano može učiniti gojaznim, a to je nešto što će teško moći odbaciti u srednjem dobu. Masna tkiva koja akumulira mogu izazvati probleme sa cirkulacijom. Za ovaj znak, kao i za njegov suprotan znak u horoskopu – znak Vage, važno je da obeduju u mirnoj i opuštenoj atmosferi. Rasprave za vreme obeda, kod ovog znaka često dovode do pojave psihosomatskih bolesti ili pojavu čira na želucu.

Ovom znaku je važno da se dobro i prijatno oseća dok obeduje, i da ga niko ne uznemirava dok ne završi sa obedom. Važno mu je i da se nakon toga prijatno oseća. Ovaj znak, kao i znak Vage, poklanja važnost svom estetskom izgledu, ali želja za dobrim jelom je ovde veoma jaka, pa često prevagne ovo drugo. Ako ste izašli na večeru sa nekim ko je u ovom znaku, pazite da ne pojedete više od njega. On na to može biti veoma ljubomoran.
Kako osobe u ovom znaku ne biraju šta će pojesti, ni kada, česta je pojava katara ili čira želuca. Skloni su i tzv. hipohondarskom uzimanju hrane Tj. imaju osećaj da su uvek gladni. Ovo je naročito primetno posle 45-te godine života. Bikovima je neophodan natrijum sulfat jer on kontroliše količinu vode koju telo zadržava. Nedostatak ove soli može izazvati oticanje tkiva zbog akumulacije vode u organizmu.

Natrijum sulfata ima u bundevi, kupusu, crnom luku i blitvi. Takođe unesite i dovoljno joda, za ispravan rad tiroidne žlezde, pa se tako može sprečiti eventualna gušavost kojoj su osobe rođene u ovom znaku sklone. Najbolji izvori joda su većina morskih riba i morske hrane, kao i jodom obogaćena so. Potreba za jodom najveća je u periodima detinjstva i mladosti kod muškaraca a u kasnijim godinama kod žena.
Posle 45-te godine zivota, ovaj znak bi trebao da svoje zdravlje obogati unoseći kroz ishranu dovoljne količine vitamina A i E.

Lekovite trave korisne za znak Bika su žalfija, hajdučka trava, šimširika, kiseljak i žuta trava.

 

 

ODNOSI

Najbolje se slaže sa Rakom, Devicom, Škorpijom, Jarcem Ribama i ponekim Bikom.

 

PROFESIJA

Bankar, arheolog, poljoprivrednik, zanatlija, pisac, slikar, muzičar, privatni preduzetnik, trgovac, juvelir, stolar, antikvar, kuvar, vlasnik restorana, pesnik.

 

ZDRAVLJE

Bolesti od kojih najčešće oboljeva, osetljivi organi: problemi sa grlom, višak težine, poremećaj endokrinih žlezda, bolesti jezika, usta, venske cirkulacije osetljivi bubrezi.

Najbolji dan: Petak
Broj: 2
Boja: umirujuća zelena,
Drago kamenje: Malahit
Cvet: Jasmin, ruža
Omiljene životinje: sve domaće životinje
Omiljen odevni premet : kašmirski džemper, bade mantil.

Izvor: horoskop-e.com

Stranice: 1 2 3 4 5 6