Šta ako žena ostane sama posle 40. godine: da li nešto fali neudatim devojkama?!

Šta ako žena ostane sama posle 40. godine: da li nešto fali neudatim devojkama?!

24. veljače 2017. 0 By Admin

Melanina priča nije usamljena, kao ni Brajanova sumnja da sa takvom osobom nešto nije u redu čim je još “singl”. Kada žena proslavi 40. rođendan, a nema burmu i mnoštvo besanih noći zbog bebe, sve su joj gorče slavljeničke torte. Nije važno da li je uspešna u poslu, da li putuje, koliko ima prijatelje. Sve se svodi samo na jedno – zašto se još nisi udala? Ili, kada misliš da rodiš dete? Gde ti je dečko? Suština je zapravo u pogledima koji pitaju – šta ti fali?

 

 

Na temelju ove teorije razvila se još jedna – žene koje su u zrelim godinama, a nisu osnovale porodicu su nezadovoljne. Isfrustrirane jer ih niko ne čeka posle posla i nemaju pored koga da se bude, s kim da dele radost i tugu, pa emituju negativnu energiju. Netrpeljive su prema kolegama, zavide prijateljima na porodičnoj sreći, ne umeju da se raduju kao ranije, više ih ništa ne ispunjava.

 

 

– Ovo je, da se ne lažemo, uvreženo mišljenje u našem društvu. Žene posle 40. godine nazivaju se pogrdno baba-devojkama i usedelicama, etiketiraju kao isfrustrirane osobe i roba sa greškom, gledaju se ispod oka, prezrivo ili sažaljivo. Što je sredina manja, one su na lošijem glasu i večita tema ogovaranja.

 

 

 

Ukoliko su uspešne na poslu, smatraju se bolesnim karijeristkinjama koje su zarad ambicija žrtvovale majčinstvo i brak. Ako su lepe i zgodne, onda su obavezno izbiračice, pa su i zaslužile da im se desi kletva “Izbirač naiđe na otirač”. One osrednje su nesrećne, jer ih valjda niko nije hteo – ističe psiholog Dragana Petrović.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6