Šta ako žena ostane sama posle 40. godine: da li nešto fali neudatim devojkama?!

Šta ako žena ostane sama posle 40. godine: da li nešto fali neudatim devojkama?!

24. veljače 2017. 0 By Admin

A, kada se ta nevidljivost i nesigurnost spoje sa činjenicom da je mladost prošla, da su stigle mlađe i lepše, a one još nemaju srodnu dušu, vetar u leđa, rame za plakanje, nekog s kim će se svakodnevno nadopunjavati i dete u čijem će odrastanju uživati, gorčina postaje sve gorča. Dobro je ako ona može da se kanališe i u samoći, kako je govorio Jovan Dučić, ne bude mržnje, nego uzvišenosti.

Mračne misli se posebno roje kada naiđu teški trenuci, a oni su svakako drugo lice svakodnevice. Tužno se osećaju i u vreme praznika, kada se svi okreću porodici, a one shvate da nemaju uz koga da se “šćućure”.

 

 

– Poraze ih i godišnji odmori, kada im prijatelji putuju na more sa decom, a one mogu da im se “ubace” ili da ostanu kod kuće. Više im nije do noćnih izlazaka, umorne su i sve manje fleksibilne prema ljudima. Uvek im nešto smeta, ljute se na svaku sitnicu, ponekad se ponašaju i infantilno samo da bi privukle pažnju. Vremenom se udaljavaju i od najboljih drugarica, jer one imaju roditeljske brige i radosti, pa sa njima imaju sve manje zajedničkih tema, a da slušaju kako ne spavaju jer im bebe imaju grčeve, prosto ne žele – objašnjava Petrovićeva.

 

 

Izvor: Novosti

Stranice: 1 2 3 4 5 6