Savjeti mudraca: Ove stvari o sebi ne govorite nikome, nikada, ako želite sretan život

Savjeti mudraca: Ove stvari o sebi ne govorite nikome, nikada, ako želite sretan život

4. svibnja 2017. 0 By Admin

Postoje situacije u životu koje ne treba prepričavati drugima, već ih je mudrije zadržati za sebe. Na taj način čuvate svoj mir i ne opterećujete se teškim, a katkad i otrovnim stvarima

Jeste li ikada imali osjećaj da ste o nečemu puno pričali i to se na kraju izjalovilo? Mudri ljudi, kao što su indijski duhovni učitelji, kineski mudraci, duhovni vođe sjevernoamreičkih Indijanaca, savjetuju da se neke stvari o sebi ne otkrivaju nikome već ih treba čuvati kao dragocjenu tajnu. I za to postoje dobri razlozi.

 

Ove stvari držite za sebe želite li privući pozitivnu energiju:

Dalekosežne planove

Ne govorite nikome što planirate sve dok se to ne ostvari. Pričanjem rasipate energiju koja će vam biti potrebna za dolazak do cilja. Mnogi ljudi su se uvjerili da kada puno pričaju o onome što planiraju, uvijek nešto krene po zlu.

 

 

Osim što pričanjem rasipate energiju, dajete priliku ljudima koji nemaju dobre namjere da vam poremete planove.

Svoj asketizam

Ako ste izabrali odricati se komfora modernog života te živjeti zdravije i manje stresno, ne pričajte to okolo. Duhovni mir nećete pronaći ako je vaše odricanje orijentirano samo na fizički aspekt.

 

 

To što ste se odrekli nekih stvari u životu ne znači automatski da ste bolji od drugih ljudi, i zato na to i nemojte gledati na taj način.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3