Kako prepoznati partnera – emotivnog psihopatu? OVO ga odaje!

Kako prepoznati partnera – emotivnog psihopatu? OVO ga odaje!

23. lipnja 2017. 0 By Admin 1

Što učiniti:

Prihvatite činjenicu da nikada nećete uspjeti promijeniti psihopatskog partnera i da on nikada neće biti u mogućnosti voljeti vas

Ukoliko odlučite otići, potražite pravni savjet (ako ga smatrate potrebnim) te se okružite prijateljima

Ukoliko ne možete otići istog trenutka, onda osigurajte zasebne bankovne račune

Vježbajte deklarativnost (upornost). Pričajte smirenim i tihim tonom. Ostanite sigurni u sebe i nemojte se upustiti u partnerovu distorziranu verziju događaja. Ukoliko ste slab protivnik, vaš će vam partner napraviti nehotičnu uslugu ostavljajući vas.

Prekinite sve kontakte s njime. Čak bi vas i e-mail mogao vratiti u stari obrazac ponašanja i pod njegovu kontrolu. On je vrhunski manipulator koji lovi na osnovi suosjećanja s njime.

 

Samo za usporedbu… ako ste zaboravili

Zdrav muškarac koji ne pokušava manipulirati vama: ne preklinje, ne govori vam da ste „najbolji“, ne koristi izraze kao što su „ako me voliš“ ili „dokaži svoju ljubav čineći…“, ne omalovažava svoju djevojku ili suprugu, poštuje vaše pravo na prijatelje i dijeli informacije s vama.

Dosljedno loše ponašanje uz česte žalbe na olakotne okolnosti i molba za potporom i razumijevanjem su jedni od najpoznatijih obilježja psihopata, kako u poslovnom okruženju, tako i u privatnom životu. Obrasci psihopatskog ponašanja su burni i prolazni. „Prijateljstva“ se često prekidaju bez upozorenja, a veze se nemilosrdno prekidaju kada im više „niste od koristi“.

Zapamtite: psihopate su samouvjereni, vole izlaske, psihički su otporniji i rijetko kada osjećaju grizodušje. Vrlo su vješti manipulatori bez osjećaja grižnje savjesti zbog igranja našim emocijama i najdubljim osjećajima ukoliko to rade u svoju korist.

 

atma.hr

Stranice: 1 2