NE DOZVOLI DA TE IKO FARBA: 4 rečenice koje manipulatori koriste kako bi od tebe napravili budalu..

NE DOZVOLI DA TE IKO FARBA: 4 rečenice koje manipulatori koriste kako bi od tebe napravili budalu..

13. kolovoza 2017. 0 By Admin 1

Manipulatori žele da upravljaju drugom osobom i tako dođu do vlastitog cilja. Kada počnete često da preispitujete svoje misli, osećanja i uverenja, manipulatori tada imaju moć da vladaju svakim aspektom vašeg života.

 

Kako biste ih na vreme uočili, donosimo najčešće fraze koje manipulatori koriste, a kojima pokušavaju da kontrolišu svoje “žrtve” i naruše im samopouzdanje

 

1. “Nisi me razumela.”

Svima nam se dogodi da ponekad pogrešno protumačimo stvari, ali manipulator će vas namerno okriviti i govoriti vam kako niste dobro razumeli šta je hteo da kaže. Na taj način stvaraju nesigurnost i sumnju u vama i preuzimaju kontrolu nad onim što mislite, govorite i verujete.

 

2. “Previše dramiš.”

Manipulatori vrlo često koristi ovu rečenicu ili sličnu ”Reaguješ preterano”. Kada vas manipulator etiketira kao osobu koja previše drami onemogućuje vam da izrazite vlastite emocije i da kažete ono što mislite. Kad god budete hteli da podelite neki svoj problem, reći će vam kako preterujete.

Ubrzo će se dogoditi da zadržavate stvari za sebe, a njemu će prolaziti sve što kaže jer želite da izbegnete sukob. To dopušta manipulatoru da upravlja svakim vašim potezom.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2