NAUČI JEZIK LAŽOVA! Ako ON govori na OVA 3 načina, ostavi NEISKRENOG KRETENA

NAUČI JEZIK LAŽOVA! Ako ON govori na OVA 3 načina, ostavi NEISKRENOG KRETENA

21. kolovoza 2017. 0 By Admin 1

2. LAŽLJIVCI VOLE DA KORISTE NEGATIVAN KONTEKST

Iako su neki i te kako vešti u laganju, prirodna reakcija tela na laž je nelagodnost i nervoza koja se može ogledati u ponašanju, ali i govoru. Osobe koje pokušavaju da zakamufliraju laž često u rečenice ubacuju negativne reči koje simboliziraju ljutnju naspram nekoj situaciji.

 

Primer istine i laži: Ako vam neko kaže ‘Oprosti, nisam se javio na poruku jer mi se ispraznila baterija na mobilnom’ to može značiti da vam je rekao istinu. Ali ako rečenica sadrži puno negativnih reči poput ‘Ma nisam se javio jer mi se glupi mobitel opet ugasio. Mrzim ga!’, to može upućivati da osoba pokušava da se izvuče lažima.

 

 

3. LAŽLJIVCI GOMILAJU REČI

U želji da se izvuku iz negativne situacije, osobe koje lažu će se maksimalno potruditi da se u njihovo izvinjenje nikada ne posumnja.

Upravo zbog toga lažljivci vole da pripreme sočan i detaljan odgovor. Ali nisu ni svesni kako upravo ti detalji mogu otkriti sočnu laž. Naime, osobe koje vas pokušavaju preveslati u objašnjenje će uvrstiti veliki broj detalja koje opisuju situaciju, a koji zapravo nemaju puno veze sa samom pričom.

 

Primer istine i laži: Osoba koja kasni zbog gužve u saobraćaju reći će “Oprosti što kasnim, u gradu je bila velika gužva”, dok će lažljivac pokušati da složi nešto poput  “Oprosti, ali danas mi je užasan dan. Probijam se iz centra skoro sat vremena. Prvo neka saobraćajna nesreća, onda neki ludak parkirao na pola trake…”. Iako ponekad svakom od nas doista možemo dogoditi ovakav ‘lud’ dan, kod lažljivca se takav dan ponavlja vrlo često, odnosno svaki put kada pokušava da se izvuče.

 

 

zadovoljna.hr

Stranice: 1 2