DA MU TELO POLUDI, A RAZUM SE IZGUBI! Evo na šta PADA svaki znak Zodijaka u LJUBAVI!

DA MU TELO POLUDI, A RAZUM SE IZGUBI! Evo na šta PADA svaki znak Zodijaka u LJUBAVI!

2. siječnja 2018. 0 By Admin

Suočavanje osećanja i pravila

Rak – Jarac

Zajednička tema Raka i Jarca je stvaranje sigurnosti. Dok Rak sigurnost traži na emotivnom polju, emotivnim povezivanjem sa drugima, brižnošću i zaštitničkim ponašanjem, Jarac sigurnost traži na društvenom polju, u upravljanju stvarnim svetom. Rak je usmeren na porodicu i vlastitu intimu, a Jarac na posao i društveni uspjeh.

Rak je topao i kreativan, ličan i sentimentalan, a Jarac je samosvestan, odgovoran, formalan, postavlja jasne granice. Njegova disciplina i samokontrola mogu potisnuti saosećanje u drugi plan, stvarajući smisao emotivne hladnoće. Rak se boji samoće, i to je razlog zašto želi da bude potreban drugima da ih može gušiti svojom brižnošću. Jarac je često previše zabrinut, nepovjerljiv i svojim ponašanjem može slati poruku da je sam sebi dovoljan.

U ovom se paru suprotnosti suočavaju osećajnost i pravila, kreativnost i samokontrola. Rak se divi Jarčevoj samokontroli i društvenom uspehu, a Jarca može nadahnuti Rakova kreativnost i emotivna snaga. Rak od druge strane može osvestiti kako kreativno upravljati svojim životom. Ambicija da stvori sigurnost, da zaštiti svoju ranjivu unutrašnjost i one koje voli, daće mu snage da bude uspešan u poslu. Jarac od druge strane može naučiti kako da bude saosećajan, kako pravila koja mu daju osećaj sigurnosti oplemeniti toplinom i razumevanjem.

 

Lav – Vodolija

Zajednička tema Lava i Vodolije je stvaranje. Lav teži kreativnom izražavanju vlastite ličnosti, želi istaknuti svoju jedinstvenost, a Vodolija želi da potvrdi sebe stvaranjem nečega što će biti jedinstveno i značajno ne samo za njega, nego i za društvo. Lav želi unutar društvenog poretka da bude poseban, važan i prihvaćen, nastupa samosvesno sa idealom plemenitosti i ponosa.

Vodolija je otvorena i shvatila različita stanovišta. Povezuje se sa velikim idejama ili grupama istomišljenika, ali pri tome zadržava svoju jedinstvenu perspektivu. Često je nekonvencionalna, odbija da prihvati ograničenja. Lav je topao i živopisan, a Vodolija može biti nezainteresovana, hladna. Ovde se maštovitost i spontanost suočavaju sa intelektualnim idealima, egoizam sa altruizmom, individualnost s kolektivnim.

Lav se potajno divi Vodolijinoj nekonvencionalnosti, a Vodolija nadahnjuje Lavovu samosvest i toplinu. Lav može osvestiti da se svet ne vrti oko njega. Prepoznavanjem humanizma i altruizma druge strane Lav može razviti srdačan humanitarni stav. Njegova se individualnost neće izgubiti u kolektivnom, a može dobiti još više podrške koja treba njegovom ljubavi gladnom srcu. Vodolija od druge strane osvešćuje važnost topline i spontanosti kojom može slediti svoje ideje. Kreativnost i mašta, pa i lični pristup pristup koji uči od Lava, Vodoliji će pomoći da jasno i jednostavno izrazi svoje univerzalno biće.

Nastavak na sledecoj strani…

Stranice: 1 2 3 4