ŽENA HEROJ! Ova dama Zodijaka NIKADA neće biti ROBINJA – snažnija je od većine muškaraca i oni prosto LUDE ZA NJOM!

Žena Blizanci

Dinamika je najvažnija crta njenog karaktera. Beskrajno cijeni slobodu i neovisnost. Ne dozvoljava da joj bilo tko gospodari, niti nameće svoju volju. Vrlo je inteligentna, ali ne i pronicljiva. O ljudima koji joj žele dobro ponekad pogrešno sudi pa je u stanju i da ih uvrijedi.

Isto tako, pogrešno procjenjuje namjere onih koji joj ne žele dobro i to joj se sveti, iako toga nije svjesna. U poslu umije naći najbolji način ka uspjehu. Ambiciozna je, ali ne pretjerano. Kada radi želi da je ljudi cijene, ali očekuje i materijalni učinak svog napretka. Nikad se neće prihvatiti posla koji joj ne donosi i materijalnu korist. Ali, novac troši lako.

Kao i u životu tako i u ljubavi, drži do svoje slobode. Čak i kada zavoli nekog, plaši se da se za njega previše ne veže. U ljubavi i braku je vjerna. Ako se razvede, tog čovjeka nikad neće zaboraviti. Nije ljubomorna i pristalica je suvremenih običaja i navika. Prijevaru može oprostiti. Ali, zna biti potpuno isključiva. Više voli i raskid, nego da ostane s onim koji je obmanuo. U ljubavi je izuzetno dinamična. Osjećaje ne pokazuje javno.

Voli društvo i želi se pokazati kao komunikativna osoba, koja ima širok krug poznanika. Zato se nikako ne može složiti s partnerom koji nije dinamičan. U tom traganju za novim poznanicima neće uvijek uspijevati. Događa se da je više sama, čak i dok je okružena društvom. Možda nikada neće do kraja shvatiti da je ponekad bolje imati malo odanih prijatelja, nego mnogo onih koji su neiskreni i dobro glume.

Žena Rak

Ona je vrlo osjećajna, senzitivna i emotivna osoba. Ali, da bi se obranila od svijeta, trudi se sakriti svoje osjećaje. Da bi bila sretna, zna se zatvarati u “svoj svijet”, ograđen visokim zidovima. Taj njezin skriveni svijet je teško otkriti. U djetinjstvu se osjećala sigurnom u roditeljskom domu. Kasnije, pokušava stvoriti “svoj svijet”, u kome će vladati spokojstvo, mir i sigurnost.

 

Ona nije ni suviše borbena, ni suviše realna, ni suviše aktivna. Strah od nepoznatog je sputava da ide naprijed i da savlada prepreke. Zadovoljava se onakvom kakva jest i ne želi se puno mijenjati. To bježanje od nepoznatog je potpuno razumljivo, jer se često sukobljava sa neugodnim situacijama, brigama i neizvjesnošću. Njezina osjećajna priroda brzo reagira na svaki vid agresivnog ponašanja. Kada se suoči s ozbiljnim problemom, umije se preobraziti u “ženu zmaja” koja će se žrtvovati do kraja.

 

U životu zna biti sanjalica, ali voli i razmišljati. Ima jednu veliku manu: na nju se lako može utjecati. Ako to ne mogu postići osobe koje joj nisu suviše bliske, onda to vrlo lako uspijevaju svi oni koje ona voli. Ljubav joj u životu znači sve. To je njena najvažnija potreba. Ljubav je za nju vezana s pojmom izvora u toplom gnijezdu.

 

Traži čovjeka koji će joj pružiti oslonac i sigurnost, kao i beskrajnu nježnost. Ona je vrlo osjećajna priroda i vrlo romantična. Sanja o beskrajno romantičnoj ljubavi, o strasnim osjećanjima dva srodna bića. Njenu glad i žeđ za idealnom ljubavlju je teško zadovoljiti. Kao i u svemu, i u ljubavi postoji razlika između lijepih snova i stvarnosti. Upravo to je i najviše plaši.

 

 

 

Žena Lav

Ona je jaka žena, koja se ne prepušta da je lako nose valovi sudbine. Njezina vitalnost, volja i autoritet joj omogućavaju da bude žena koja dominira. Voli akciju i kretanje. Teško joj je ostati na jednom mjestu, da sanjari i ništa ne radi. Ne podnosi lijenost, čak ni kada se odmara. Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspjeha skoro po svaku cijenu.

 

Predostrožna je i skoro ništa ne prepušta slučaju. Ima suviše visoko mišljenje o sebi da bi mogla da se zadovolji samo sa trenutnim stanjem. U odnosu prema drugima poštuje izvjesna pravila ponašanja. “Mlaki” i nedefinirani osjećaje dovode je do očajanja. Njezin znak se teško prilagođava ljudima koji su suzdržani u osjećajima. Zato ne trpi ljude koji sjede na dvije stolice. Mada je iskrena, ponekad se voli šaliti.

 

Njezine male brige zna prikazati velikim da bi privukla pažnju drugih. Kod nje postoji još jedna kontradiktornost. Velikodušna je i sretna kad drugome može učiniti radost. Međutim, ponekad je suviše egocentrična pa prije nego što pomisli na drugog, ona prvo misli na sebe.

 

Možda najveća vrlina koju posjeduje je – vjernost. Potrebno je da je neko ozbiljno prevari pa da o njemu promijeni mišljenje. Ima čvrst karakter. Zato ne podnosi da netko na nju utječe. U odnosima s ljudima ne trpi hirove, prenemaganja. Ako joj se muškarac sviđa, to mu otvoreno daje do znanja. Ako voli, potpuno se predaje osjećajima.

 

Nastavak na sledecoj stranici…