Saznajte šta se krije u VAŠOJ DUŠI ako ste Bik, Devica ili Jarac!

Saznajte šta se krije u VAŠOJ DUŠI ako ste Bik, Devica ili Jarac!

11. listopada 2018. 0 By Admin 1

Baš poput tamne strane Meseca, i mi u sebi nosimo skrivenu stranu svoje duše. Onu koju ne pokazujemo drugima, koju smo tako dobro sakrili da je ni sami ne prepoznajemo. Karl Gustav Jung, znameniti psiholog, posebno je pomno istraživao tu skrivenu stranu, nazvavši je senkom.

 

Senka je mračna strana duše, definisao je Karl Jung, zato što se uglavnom sastoji od primitivnih, negativnih, društveno ili religijski obezvređenih ljudskih emocija i poriva poput sebičnosti, pohlepe, zavisti,  požude, žudnje za moći ili besa.

 

Mračna je to strana duše, i zato što ne možemo da prihvatimo postojanje takvih osećaja u sebi, odbacujemo ih od sebe i potiskujemo. Izuzetno je teško imati razumevanje i saosećanje za sve ono što smatramo zlim, inferiornim i neprihvatljivim, pa smo najčešće potpuno nesvesni svoje senke.

 

Pripadnici zemljanih znakova, Bik, Devica i Jarac, u svom ličnom razvoju uče kako da uspostave odnos sa zemaljskim stvarima, kako da ih čuvaju, ulepšavaju, bolje organizuju i učine trajnim vrednostima svog života. Povezani su sa svojim čulima i telom, realistični, marljivi i ambiciozni, izvanrednog smisla za prirodu i lepotu. Njihovu senku probudiće osećaj nesigurnosti i promene koje ne mogu da kontrolišu.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2