Sudbonosni Zadatak Vašeg Znaka: Bez Ovna se stvari ne pokreću, Jarac mora naučiti JEDNU važnu ŽIVOTNU LEKCIJU!

Sudbonosni Zadatak Vašeg Znaka: Bez Ovna se stvari ne pokreću, Jarac mora naučiti JEDNU važnu ŽIVOTNU LEKCIJU!

22. kolovoza 2016. 0 By Admin

Vodenjak

Kako postignuća, koja su se realizirala kroz prethodni znak Jarca, ne bi bila samo sebi svrhom i bila u korist jedino pojedincu, muški, zračni, yang znak Vodenjaka ima orijentaciju prema široj društvenoj zajednici i prema čitavom čovječanstvu. Njegov simbol, vodonoša, grabi vodu i izljeva svoje darove cijelom svijetu. Jednakost, bratstvo, sloboda osnovni je moto ovog znaka.

 

Vodenjak izuzetno cijeni različitost i individualnost u okviru zajednice. U Jarcu je osoba učila kako se uklopiti u širu zajednicu i ostvariti svoje ciljeve, a sad uči kako ostati originalan i različit unutar te zajednice i ne stopiti se s masom. Ciljevi Jarca i Vodenjaka su slični, što se tiče učenja lekcija o uklapanju u društvo, pa stoga oba znaka dijele i istog vladara – Saturna. Međutim, osim Saturna, Vodenjakom vlada i buntovnički Uran, uvijek tjerajući Vodenjaka na različitost, ekscentričnost, zalaganje za prava drugih, slobodu, inventivan um, originalnost, stvaranje ideja, slobodu.

 

Kroz znak Vodenjaka individua ući preko Urana kako da bude različita i originalna, pa ako treba postat će i buntovnik da bi ostvarila svoju jedinstvenost. Ali opet preko Saturna uči kako se ostvariti unutar društvenih okvira i kako nije sama na ovom svijetu. U svakom slučaju Vodenjak mora pripaziti da ne pretjera u svom inzistiranju na različitosti od drugih, da ne nameće svoje ideje drugima pod svaku cijenu, da ne bude buntovnik bez razloga, asocijalan u vječnom sukobu i konfliktu sa svime.

 

Budući da Uran vlada znakom Vodenjaka, važan dio lekcija koje individua kroz znak Vodenjaka mora naučiti su buđenje, pobuna i buntovništvo protiv svih programa kojima je osoba uvjetovana. Da bi ljuštura stvorena u znaku Raka pukla, potrebno je buđenje, a ta budilica koja stalno zvoni u našem umu i govori nam da nešto ne valja i da trebamo probuditi sebe (Sunce) je upravo Uran. Ali, da bi probudili naše istinsko ja, naše Sunce koje vlada nasuprotnim znakom Lava, potrebno je pobijediti sve strahove i ograničenja koje predstavlja Saturn.

 

Kreativnost i talent dio je osi Vodenjaka i nasuprotnog znaka Lava. Međutim, dok je u Lavu kreativnost sama po sebi dovoljna, a kreacije su vrijedne same po sebi jer smo ih mi stvorili, Vodenjak hoće da od njegovih kreacija ima koristi šira društvena zajednica, pa i čitavo čovječanstvo. Za Vodenjaka proces individualizacije i pobuna protiv statusa quo je vrlo bitna, ali za razliku od Lava, individualizacija u Vodenjaku ne ostaje na insistiranju na samo svojoj osobnosti, nego se istovremeno uvažava i potiče individualnost drugih i svijest o tome da, iako smo svi različiti, ipak smo „braća“ koja potječu iz istog izvora.

 

 

 

Ribe

Nakon spoznaje o bratstvu u znaku Vodenjaka, svijest jedinstva nastavlja se u ženskom, yin, vodenom znaku Riba. Međutim, ovdje spoznaja o bratstvu među svim ljudima ide dalje o toga i spoznaje se jedinstvo nas samih sa čitavim kozmosom. Ništa nije odvojeno, sve je dio cjeline, granice se brišu i ponovo se vraćamo Izvoru. Individua je prošla sve lekcije koje je trebala proći u zemaljskoj inkarnaciji i sada prekoračuje (transcendira) sva ta iskustva. Shvaća da nije odvojena od ostatka svemira, te se tako kroz znak Riba i njegovog vladara Neptuna uči duhovnosti, sjedinjuje se s višim dijelovima sebe i sa božanskim.

 

Naime, transcendirajući svoja iskustva individua spoznaje da postoje viši dijelovi nje same, njezina izvorna duša, koja je spojena sa naddušom, pa tako sve do božanskog izvora.

Kad individua shvati da je dovršila sve lekcije koje je trebala na ovoj zemaljskoj, materijalnoj ravni, može se uzdići i izići izvan kruga reinkarnacije – stalnog umiranja i rađanja, te stjecanja i razrješavanja iskustva i odnosa – i povezati se sa višim dijelovima svoje duše i sa cjelokupnom kreacijom. Za takvo predavanje potrebno je u potpunosti izbrisati svoj lažni ego i svoju dugo stvaranu materijalnu individualnost (što većini ljudi nije lako učiniti).

 

Kod Riba postoji opasnost da osoba još uvijek nije spremna odbaciti svoj ego, odreći se svoje materijalne individualnosti i transcendirati svoja iskustva, pa može otići u ovisnost, žrtvu, patnju, iluziju, nemogućnost spoznavanja granica sebe i drugih. U tim trenucima za Ribe je najbolje da se okrenu umjetnosti – plesu, glazbi, pjesništvu, slikanju.., a dakako, može pomoći nasuprotni znak Djevice, koji će naučiti Ribe kako da praktično i analitično djeluju, te uobliče svoja transcendentalna iskustva u svakodnevnom životu.

 

Kroz znak Ribe individua će naučiti kako primiti inspiraciju s višeg nivoa, koji nije zemaljski, te tu inspiraciju pretočiti u umjetnost. Također, primajući impulse s viših nivoa naučit će razviti intuiciju, imaginaciju, vidovitost, povezivanje s kolektivnim nesvjesnim. A nakon svega, Ribe brišu sve granice materijalnog i ostalog svijeta, te se povezuju ponovno sa beskrajnim oceanom svjesnosti i Bogom, Izvorom svega što jeste.

 

 

astro-portal.hr

Stranice: 1 2 3 4 5 6