NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Ova žena je sa 11 godina silovana, sa 19 prodata u belo roblje, a danas obara svetske rekorde

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Ova žena je sa 11 godina silovana, sa 19 prodata u belo roblje, a danas obara svetske rekorde

23. kolovoza 2016. 0 By Admin

Nevolje nisu prestajale

Međutim, još dok je bila u Japanu odala se piću, koje joj je pomagalo da prevaziđe osećanje sramote. Brak joj je propao i nije uspevala da zadrži nijedan posao.

Prelomni trenutak u njenom životu bilo je saznanje da njen sin boluje od degenerativnog oboljenja oka koje vodi u slepilo.

“Bila sam ranjiva, samohrana majka, koja je ostala bez posla. Imala sam dete koje ima 11 godina. Čovek koji me silovao kada sam ja imala 11 godina bio je slep. Bilo je to previše za mene”, kaže ona. “Imala sam osećaj da nikad neću pobeći od prošlosti.”

Ali umesto da leči muke alkoholom, kao što je uvek činila, odlučila je da okrene novi list.

“Znala sam da izlažem dete riziku kada sam mentalno odsutna. Morala sam da budem trezna da bih našla rešenje”, kaže ona.

Tada je počela da trči: noću, da je niko ne bi čuo kako plače.

Neverovatan uspeh za samo šest meseci

U roku od šest meseci kvalifikovala se za jednu od najpoznatijih svetskih trka – Bostonski maraton.

“Postala sam odlična trkačica zbog ogromnog pritiska s kojim sam morala da se izborim”, kaže ona.

“Trčanje je bilo nešto što sam mogla da kontrolišem. Nisam mogla da kontrolišem brzinu napredovanja bolesti sina. Nisam mogla da utičem na to da li će me ponovo otpustiti. Ali: mogla sam da obujem patike i treniram.”

Ubrzo nakon toga, popela se na sedam najviših vrhova na svim kontinentima kako bi prikupila novac za istraživanja u oblasti lečenja genetski uzrokovanog dečjeg slepila.

 

nastavak na sledecoj strani…

 

Stranice: 1 2 3