KO GOD JE OVO PROČITAO PLAKAO JE: Zeničanin svojoj supruzi dao najveći poklon na ovom svijetu za godišnjicu…

KO GOD JE OVO PROČITAO PLAKAO JE: Zeničanin svojoj supruzi dao najveći poklon na ovom svijetu za godišnjicu…

23. rujna 2016. 0 By Admin

Penzionerski dani

– Dogodilo se da sam supruzi, dok je ležala na UKC-u, napisao pjesmu, koja je krenula iz mene. Pročitao sam je uživo u programu radija Kalman, a supruga je slušala na tranzistoru u sobi. Tad su nas prozvali “zeničkim golubom i golubicom” – priča nam Safet.

Uslijedila je naredna pjesma, pa opet… Pisao je čak i iz bolesničke sobe, a supruzi ih čitao telefonom, u drugo bolničko krilo. Ipak, kaže, nema namjeru da se po stare dane bavi poezijom nego je samo na taj način iskazao ljubav prema supruzi, za koju je bio spreman dati i dio svog tijela.
Safet i Hamida imaju dva sina i troje unučadi. Svoje penzionerske dane u Gnjusima kod Zenice provode u radu oko kuće, poljoprivredi i sretnim trenucima provedenim sa svojim najmilijim.

Safet nas, na izlasku, ispraća riječima: “Vjerujemo da će nam Allah podariti još puno takvih dana, a sada je najbitnije da se Hamida potpuno oporavi, da nastavimo uživati i biti sretni!”.
Zahvalnost ljekarima

Gotovo uglas, Hamida i Safet nas obavezuju koga od ljekara i osoblja UKC Tuzla da spomenemo.

– Prije svega, načelnik službe doktora Emir Hodžić, od njega je sve krenulo i on je bio glavna podrška. Ljekari koji su nas operirali Senaid Trnavčević i Mustafa Bazardžanović, te Alemdar Sulejmanović. I obavezno, navedite i glavnu sestru Maidu, ona i sad brine o nama, kontrolama, nalazima. Ma svi, svi koji rade s ovim ljudima su ljudine, sjajno su nas primili i pomagali, kažu nam ovo dvoje sretnih Zeničana.

avaz.ba

Stranice: 1 2 3