8 stvari koje trebate učiniti večeras nakon 20:00 sati

8 stvari koje trebate učiniti večeras nakon 20:00 sati

29. listopada 2016. 0 By Admin

1. Provodite vrijeme s ljudima koje volite

Nikad ne zaboravite provesti kvalitetno vrijeme s onima koji vas vole.

Ako nakon napornog dana sjedite na kauču jedan pored drugog sa svojim mobitelima u ruci – to nije kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme.

Ljudski kontakt je izuzetno koristan i fizički i emocionalno. Uzrokuje otpuštanje oksitocina – “hormona povezanosti”, koji pomaže smanjiti stres, povećava osjećaj sigurnosti, a čak i smanjuje razinu kortizola.

Evo nekoliko savjeta o tome kako provesti  više vremena sa svojim voljenima, čak i kao (vrlo zauzeti) zaposleni profesionalci:

  • Planirajte unaprijed. Koordinirajte raspored i oslobodite večer/vikend, ako je potrebno.
  • Organizirajte specifične aktivnosti. Nemojte samo reći  “hajdemo raditi nešto “, planirajte nešto specifično. Otiđite na večeru zajedno, u kupovinu ili samo prošetajte parkom.
  • Isključite tehnologiju. Jednostavno držite podalje svoj mobitel kad se družite s nekim.
  • Slušajte. Morat ćete uložiti vrijeme i energiju kako bi naučili kako stvarno komunicirati s nekim, kako bi stvarno znali i razumjeli što se događa u njihovim životima. No, to je vrijedno toga.
  • Ne podcjenjujte vrijednost usputnih rečenica kao što su “dobro jutro” i “kako si”. Čak i kada se ne možete osobno susresti, pošaljite osobi koju volite SMS poruku.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5