ISTINITA PRIČA: ‘Promijenio je bravu i ostavio me bez ičega, ali ja više nisam bila uplašena djevojka koju je oženio!’

ISTINITA PRIČA: ‘Promijenio je bravu i ostavio me bez ičega, ali ja više nisam bila uplašena djevojka koju je oženio!’

3. studenoga 2016. 0 By Admin

Ništa nisam slutila. Pomislila sam da je Lovro negdje izgubio ključeve pa je zato promijenio sve brave.

– Nije mi rekao zašto, ali sve su promijenjene. Dođite, nakon dugog puta sigurno bi vam godila prava, jaka kava. A i Lovro vam je kod mene ostavio pismo – rekla je i skrenula pogled u stranu.

Pomogla mi je prenijeti kovčege do svoje kuće, dok sam ja šutke hodala za njom. Ništa mi nije bilo jasno. U Veričinoj kuhinji osjećao se ugodan miris tek pečene savijače, a samo desetak minuta kasnije na stolu je bila i kava. Svaki kutak te skromne kuće odisao je toplinom doma, za razliku od urbane vile mog supruga, koja je to samo trebala biti.

– Što se dogodilo? Je li Lovro doista izgubio ključeve? I kad je bio ovdje? – upitala sam uistinu iznenađena jer me o tome nije obavijestio.

Istina, u posljednje vrijeme Lovro i ja nismo bili u najboljim odnosima. Kad je najavio da će neko vrijeme biti kod majke na selu, ja sam prihvatila poziv svoje prijateljice Ane i otputovala u Pariz. Posljednja dva tjedna nismo se ni čuli. Kad bih nazvala, njegova sestra Silvana rekla bi da Lovro spava ili je negdje vani. Mobitel mu je stalno bio isključen, a Lovrina sestra to je pravdala njegovom potrebom za mirom. Ni u najgorem snu ne bih pomislila da neći moći ući u vlastiti dom. Istina je da je sve glasilo na Lovru, on je bio vlasnik tog zdanja sazidanog od mramora i stakla i nikad se u toj otmjenoj hladnoći nisam osjećala kao kod kuće, ali drugi dom nisam imala.

Popila sam kavu i u samo nekoliko zalogaja pojela još toplu, ukusnu savijaču. Verica i ja smo razgovarale o uobičajenim stvarima, no kod svoje drage susjede primijetila sam napetost.

– Nezahvalno je naći se u ulozi posrednika među supružnicima. No Lovrin brat Luka samo se pojavio, promijenio brave i zamolio da vam predam ovo pismo – rekla je izbjegavajući moj pogled.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9