ISTINITA PRIČA: ‘Promijenio je bravu i ostavio me bez ičega, ali ja više nisam bila uplašena djevojka koju je oženio!’

ISTINITA PRIČA: ‘Promijenio je bravu i ostavio me bez ičega, ali ja više nisam bila uplašena djevojka koju je oženio!’

3. studenoga 2016. 0 By Admin

Jako sam dobro govorila engleski i lako sam se snašla u društvu njihovih supruga. Laskale su mi pohvale mojoj kuhinji, komplimenti mom izgledu na kojima njegovi partneri nisu škrtarili. O našim osjećajima nikad nismo razgovarali. Dala sam mu se dušom i tijelom, a onaj djelić srca u kojem sam pospremila uspomene na Branka zaključala zauvijek.

U drugoj godini našeg braka rodila sam sina Mislava, a dvije godine kasnije i kćer Mariju. Odrastali su pod mojim okriljem, ali i uz dadilje koje su ih učile svjetskim jezicima. Lovro nije htio da se zaposlim, pa sam svoj život posvetila djeci. Za moja osobna zadovoljstva tada nije bilo vremena. Tek kad smo se preselili u Francusku, sprijateljila sam se s Anom i napokon imala s kim ispijati duge kave. I njezin je suprug bio dosta stariji od nje pa smo lako našle zajedničke teme.

Dobro smo se razumjele i pomagale jedna drugoj da prebrodimo monotoniju života koju su nam nametnuli stariji muževi. Posao im je i u mladosti bio na prvom mjestu, a sada su s jednakim žarom odrađivali posljednje godine radnog vijeka. Istrošeni dugogodišnjim stresnim radom i važnim poslovnim odlukama, izgubili su smisao za društveni život.

Moj Lovro je često govorio koliko se raduje odlasku u mirovinu, danima koje će provoditi u rodnom selu, no istodobno nije se mirio s time da će izgubiti poziciju i ugled u poslovnom svijetu. Zato je, kad je napokon dočekao mirovinu, svoje nezadovoljstvo istresao na meni.

Optuživao me da naša već odrasla djeca nemaju osjećaj bliskosti s nama. A svojim postupcima prema njima upravo je on među nama stvorio jaz. On se u kući ponašao strogo, poput nekog strogog generala. Ne pamtim da ih je ikad zagrlio, poljubio. Ni Mislav ni Marija nisu se s nama htjeli vratiti u domovinu. Mislav se zaposlio u jednom institutu i sve se rjeđe javljao, a Marija se udala za jednog Španjolca i svoju obitelj zasnovala u Madridu. Tako smo se nakon dvadeset i pet godina provedenih u pet zemalja na tri kontinenta u Hrvatsku vratili samo nas dvoje.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9