Stop! Ovo je10 stvari koje ne zaslužuju oprost. Ljude koji ovo urade šutni iz svog života.

Stop! Ovo je10 stvari koje ne zaslužuju oprost. Ljude koji ovo urade šutni iz svog života.

25. studenoga 2016. 0 By Admin

Manipulacija

Najčešće se radi o osobama kojima previše dopuštamo te oni izrabljuju našu dobrotu, u suprotnom se naljute na vas ili vas ucjenjuju s ”ja sam tebi jednom… a ti meni sada ovako”. Ne bojte se prekinuti svaki kontakt s takvom osobom. Partneri koji manipuliraju u vezi najčešće se boje sami sebe, iako izgledaju dosta samouvjereno.

 

Nitko vam ne smije naređivati, niti vas tražiti da radite ili govorite bilo što protiv vaše volje. Takve osobe znaju se argumentirano svađati te uvijek dobiju što žele jer ako nešto nije po njihovom, ne može biti nikako drugačije. Odnosno, opet manipuliraju vama jer vi popustite.

 

Čak i ako pokušate razgovorom riješiti taj problem, vjerojatno će se opet ”naljutiti”. Bilo kako bilo, uvijek je dobro razgovorom pokušati riješiti problem, no ukoliko se osoba i dalje nastavi manipulativno ponašati vrijeme je da otiđete jednom zauvijek, i riješite se zatočeništva i muke.

 

Naime, samo neke od nabrojenih loših navika nisu štetne, te se u maloj količini mogu tolerirati. Život je pun raznoraznih događaja, okolnosti, i priča o kojima bi mogli danima pisati, no za sve postoji vrlo jednostavno pravila. Pravilo glasi “Ništa manje”.

Tretirajte voljenu osobu onako kako biste voljeli da se ista odnosi prema vama, no ne dajte da vas izrabljuje, iskorištava, te vas muči bez razloga.

 

Sjetite se što je ljubav:

Ljubav je velikodušna, dobrostiva, ne zavidi, ljubav se ne hvasta… te zapamtite, ukoliko se netko ne ponaša prema vama kao prema živom biću i prema osnovnim načelima, ne morate niti vi ostati u prisutnosti iste osobe jer ste slobodni, i nitko vas ne posjeduje, već navodno ”voli”.

 

zena.hr

Stranice: 1 2 3 4 5 6