Orijentalna ljubavna MAGIJA! Volet će te kao što NIKADA NIKO NIJE

Orijentalna ljubavna MAGIJA! Volet će te kao što NIKADA NIKO NIJE

18. prosinca 2016. 0 By Admin

Može li se uz pomoc ljubavnih magijskih cina probuditi ljubav, izazvati ljubomora, vratiti bracna harmonija, osnažiti muškost?

 

 

U svim vremenskim epohama ljubavna magija je izazivala najveci interes medu obicnim smrtnicima. Iako, po svojim ucincima, spada u crnu magiju, njome su se u proslosti bavili mnogi carobnjaci, cak i oni koji su se za zivota zakleli da ce umrijeti na Bozijem putu.

Iako osobno nisam temeljitije istrazivao ljubavnu magiju, zavirujuci u razlicite izvore tajnih ucenja, pogotovo one najstarije, istocnjacke, nailazio sam na zanimljive storije, koje me nisu ostavljale ravnodusnim.

 

Posebno su me zanimali dometi do kojih je u svojim istrazivanjima prastarih magijskih vjestina dosao neumorni Idriz sah, ugledni istrazivac koji je ovoj oblasti, cini mi se, podario istinsko dostojanstvo. U svojoj knjizi “Orijentalna magija”, toj temi je posvetio jedno krace poglavlje u kome je obradio svoja saznanja o indijskoj “strikarmani” magiji. Rijec je o takozvanoj “spolnoj magiji”, koja obuhvata sve poznate oblike veza izmedu muskarca i zene.

Muskarci odlaze kod spravljaca ljubavnih cina da bi pridobili srce zene za kojom ceznu; djevojke koje prizeljkuju ljubav nekog muskarca narucuju hamajlije za tu svrhu; zene ciji je brak ugrozen tajno se obracaju spravljacima ljubavnih cina kako bi ljubav vratile u svoj dom; preljubnici traze ljubavnu formulu koja bi im obzbjedila ljubavni sklad u tajnoj vezi…

 

Stotine (raz)ocaranih, zaljubljenih, ponizenih, ushicenih, odbacenih…, od pamtivijeka traga za cinima kojima ce doseci nedostizne ciljeve. Evo, kako to, prema kazivanjima Idriz Saha rade u Indiji.

· Čini za buđenje ljubavi kod muškarca

U svijetu postoji veoma veliki broj ovakvih cini. U principu, one slijede obrazac slican onome koji koriste djevojke i zene. Izgleda da je glavna razlika u cinjenici da se moraju ponoviti sedam puta, a zenama se uvijek, preporucuje da svoje magijske aktivnosti nikada ne povjeravaju drugim zenama.

“Opsjednuta sam strasnom ljubavlju prema tom covjeku: ova mi ljubav dolazi od Apsarasa koji je uvijek pobjednik.

Neka taj covek zudi za mnom, neka me zeli, neka izgara od zelje za mnom! Neka ova ljubav izade iz duha i ude u njega.

 

 

Neka me pozeli kao sto nista u zivotu pozelio nije! Volim ga, zelim ga: on mora osjetiti da me zeli, da me voli!
O, Maruce, neka ga ljubav ispuni; o, Duse vazduha, ispuni ga ljubavlju; o, Agni, neka gori od ljubavi za mnom!…”

 

 

Vrlo cesto se koriste i sljedeca magicna bajalica:

“Snagom i zakonima Varune pozivam zarku silu ljubavi u Tebi, za Tebe. Ceznju, mocnog duha ljubavi kojeg svi bogovi stvorise u vodi, pozivam i molim da tvoju ljubav za mene osigura!”

 

Zatim se ponavlja dva puta:

 

“Indrani je magnetisao vode ovom ljubavnom silom. I nju ja pozivam po zakonima Varune, da te razgore!…”

A onda se bajalica zavrsava sljedecom recenicom:

“Volit ces me rasplamsalom ceznjom!…”

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2