Magija mrtvačkog prstena: Prizivanje ljubavi za ceo život

Magija mrtvačkog prstena: Prizivanje ljubavi za ceo život

17. siječnja 2017. 0 By Admin

VRADŽBINA TREĆA

Pre nego što legne da legne da spava devojka treba da stavi svoju noćnu košulju na košnicu sa pčelama da tamo prenoći. To bi trebalo značiti da će voljeni čitavog života «zujati» oko nje, kao što pčela zuji oko cveta.

 

VRADŽBINA ČETVRTA – u PONOĆ, NA UZMAKU PETOG MAJA

(Đurđevdan je 6. maja), uzme se tri puta po devet zrna pasulja i stavi u tepsiju pa se sve prelije vrućom vodom. Onda se pasulji stave na tri krpice i malo posole. Pri tome izgovara se sledeća bajalica:

 

 

“Ne motam ovaj pasulj, već motam moga (izgovori se ime voljenoga).” Krpice sa zrnevljem se potom vežu uz telo ispod pojasa i izgovori sledeća bajalica:

 

 

“Ne vezujem ovaj pasulj uz telo, već vezujem moga (opet se izgovara ime kandidata) da njegova ljubav bubri za mnom kao ovaj pasulj za mojim pojasom.”

 

 

Najzad priđe se ognjištu, odvežu se krpice sa pasuljom i svaki put kada se po jedan zamotuljak baci u vatru, hukne se i izgovori bajalica:

“Iz mene huka, iz (izgovori se ime voljenog) muka. Kako ovaj pasulj puca, tako srce (opet se izgovori ime kandidata) za mnom kuca.”

Prsten umrlog od davnina je poznat kao “pouzdano” pomagalo u mnogim “vračkama”, ne samo ljubavnim. On se čuva kao najveća svetinja i koristi se u situacijama kad njegov vlasnik više ne vidi drugi izlaz iz svojih nevolja.

 

 

Naravno, i u ljubavnim vradžbinama prsten je “posljednja nada” potencijalne udavače ili đuvegije koji nikako ne može da se oženi.
Čini se bacaju na sam dan Đurđevdan tako da se uluči prilika da se kandidat ili kandidatkinja za brak pogledaju kroz “mrtvakov prsten” (burma ili prsten koji je za života nosio neki pokojni rođak). Na taj način, veruje se da će njegov ili njen lik biti zarobljen za sva vremena.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4