Svaki horoskopski znak ima svoj dragi kamen – s razlogom

Svaki horoskopski znak ima svoj dragi kamen – s razlogom

27. siječnja 2017. 0 By Admin

STRIJELAC – Tirkiz

Tirkiz je prekrasni azurni kamen čija intenzivna plavo-zelena boja simbolizira životnu radost i energiju. Simbol je ljubavi i bogatstva, a često se poklanja prilikom zaruka i vjenčanja. Kaže se i da smiruje napetost, obuzdava svađe i učvršćuje prijateljstvo. Prema Indijancima i istočnjačkim tradicijama, tirkiz je sveti kamen. Smatralo se da štiti od svih loših utjecaja i pospješuje zdrave međuljudske odnose.

 

 

Ovo je kamen koji po svojim karakteristikama odlično pristaje svim Strijelcima jer su sličnih energija. Tirkizove energije pružit će im unutarnji mir i pospješiti meditacijska iskustva, pa ga trebaju nositi oni koji streme duhovnim visinama i samospoznajama. Ovaj kamen blagotvoran je i za zdravlje jer pojačava koncentraciju, izoštrava zapažanje, podiže imunitet, a nosi se na ušima ili na prstu.

JARAC – Malahit

Malahit je kamen intenzivne zelene boje i odlično pristaje rođenima u znaku Jarca. Taj kamen ulijeva nadu i spokojstvo, što donosi smiraj rođenima u ovom znaku. Malahit pomaže uravnotežiti čistu ljubav, romantiku i vlastitu dobrobit, to je kamen sreće, blagostanja i obilja. Također je moćan zaštitnički kamen, služi kao opća zaštita od zla, zaštita tijekom trudnoće i rođenja. Izvrstan je kao zaštitni kamen tijekom letenja i dugih putovanja.

 

 

Povećava emocionalnu stabilnost i ravnotežu. I njegova zdravstvena dobrobit je velika jer iscjeljujući djeluje kod astme, artritisa, napetih mišića i bolesti kralježnice, čemu su Jarci jako skloni. Malahit potiče pozitivnu energiju i budi nadu, pa je dobar za sve one Jarčeve koji su skloni depresiji.

 

nastavak na sledecoj strani…

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7