Zarobi mu srce, ukradi mu dušu: Vlaška ljubavna magija od koje se ne može pobeći

Zarobi mu srce, ukradi mu dušu: Vlaška ljubavna magija od koje se ne može pobeći

19. veljače 2017. 0 By Admin
Vlaška magija je magija prirode i prati njene ritmove. Nije slučajno da menstrualni ciklus kod žena traje 28 dana, baš onoliko koliko traje i lunarni ciklus. Zbog toga je boginja-majka u raznim kulturama bila i boginja Meseca. Žene podsvesno znaju, a vlaške vračare ponajviše, da je menstrualna krv moćnija od krvi bilo koje podnete žrtve u ritualima koji to zahtevaju. Zato su čini napravljene u ritualima u kojima se koristi menstrualna krv jedne od najmoćnijih i veoma ih je teško otkloniti.

Među najzanimljivijim magijskim ritualima za izazivanje impotencije je jedan sa prstenom. Po zapisu dr Aleksandra Nicić i dr Jovan Protić, žena sa kojom muškarac ima seksualni odnos pogleda ga dok spava kroz prsten zamočen u menstrualnu krv. Muškarac nakon toga oseća stalnu potrebu za njom, žiganja i trnjenje ispod pleksusa.

 

http://www.nasidani.com/2017/02/19/jedna-od-najbitnijih-stvari-koja-nam-odreduje-sudbinu-je-ova/

Timočka krajina je, u tradiciji i srpskog i vlaškog življa, kraj koji je sačuvao autentična prastara verovanja i rituale. Vekovima se ova verovanja održavaju, izmešana sa pravoslavljem, posvećena i okrenuta prirodi, njenim znanim i neznanim tajnama. Jednu od najvećih tajni – ženski menstrualni ciklus, ni savremena nauka ne uspeva da dokuči do tančina.

 

 

Da li timočke žene poznaju tajnu ženskog ciklusa i moć menstrualne krvi više i od savremene nauke, ostaje nam samo da nagađamo. Ali vam svakako ne želimo da budete meta rituala u kome je korišćena menstrualna krv.

 

 

mojatv.rs

Stranice: 1 2 3