Šta ako žena ostane sama posle 40. godine: da li nešto fali neudatim devojkama?!

Šta ako žena ostane sama posle 40. godine: da li nešto fali neudatim devojkama?!

24. veljače 2017. 0 By Admin

Za našu sagovornicu je ovo, priznaje, škakljiva tema, zato što u svom okruženju ima mnogo samih žena. Ali, to ne znači da su sve usamljene, a još manje isfrustrirane. Neke su, kaže, zadovoljstvo pronašle u poslu. Ima onih koje su davno rešile da se ne udaju i ne rode dete, jer su smatrale da se neće dobro snaći u toj ulozi.

– Zadovoljile su se karijerom, putovanjima, prijateljstvima, kumstvom. Mnoge od njih su sebe pronašle kao tetke i to im je dovoljno za sreću. Ponekad je poštenije odustati od nečega čemu misliš da nisi dorastao, nego lošim brakom upropastiti život sebi i detetu koje će svakodnevno trpeti frustracije.

 

 

Ali, da, postoje i žene koje su želele da budu supruge i majke, pa nekako nisu uspele u tome i sada su nesrećne – kaže sagovornica “Života plus”.

 

 

– Žene su nesigurnije i osetljivije u menopauzi i ako u tom periodu nemaju podršku porodice, osećaju se usamljeno i poraženo. – Bez obzira na to koliko im dobro ide na drugim poljima, ako im fali ljubav i nisu zadovoljile majčinski instinkt, u menopauzi mogu da postanu veoma malodušne. Zavide ne samo prijateljicama, nego i lepim, nasmejanim majkama koje sreću na ulici. To je jače od njih – ističe sagovornica “Života plus”.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6