Šta ako žena ostane sama posle 40. godine: da li nešto fali neudatim devojkama?!

Šta ako žena ostane sama posle 40. godine: da li nešto fali neudatim devojkama?!

24. veljače 2017. 0 By Admin

Nesreća se ovda “račva” u dva pravca – na tugu koju preživljava samo ta žena i nelagodnost koju trpe i svi u njenoj blizini. Istraživanje rađeno na Nemačkom društvenom institutu, u kojem je učestvovalo oko 400 usamljenih dama od 45 i 50 godina, pokazalo je da čak 50 posto njih ne može da sakrije očaj zbog svog statusa. Polovina od tog broja je priznala da ponekad ne može da se suzdrži u zluradim komentarima na tuđu sreću, jer je to jače od njih.

 

 

– One hrabrije su otkrile da su ljubomorne na sestre i drugarice koje imaju porodicu i uporno se pitaju šta su skrivile da im ta sreća bude uskraćena. Čak i kad pokušavaju da se raduju zbog njih, naiđe im žuta minuta i ne mogu da se obuzdaju. Ponašaju se maliciozno, izazivaju pažnju uvredama, nipodaštavaju porodične vrednosti – navodi vođa istraživanja dr Martin Hanc.

 

 

Petrovićeva kaže da se to dešava ženama, koje u zrelim godinama počinju da se preispituju, sumiraju eventualne propuštene prilike, pitaju se da li su mogle bolje, kaju se što su mnogo birale. Kada shvate da su zakasnile i da više nemaju vremena za takve uspone, dešava se da se povuku u sebe i negativnim stavom, konstantnim zvocanjem i zameranjem, guraju prijatelje i kolege od sebe.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6