KADA STE ROĐENI: Ovo su narodna verovanja i značenja za svaki mesec u godini

KADA STE ROĐENI: Ovo su narodna verovanja i značenja za svaki mesec u godini

28. ožujka 2017. 0 By Admin

Septembar

Narod kaže: „Što avgust ne skuva, skuva septembar“. Takođe, veruje se da je početak i kraj septembra isti, a u narodu je poznat i kao vinski i grozdober.Zato i ne čudi što se najveći ljubitelji „dobre kapljice“ rađaju u septembru. Ove osobe vole kafanu, dobar provod i društvo. Mogu biti ljute naravi, ali uvek pravdoljubivi. Jogunasti su, tvrdoglavi i ne odustaju lako od svojih planova.

 

 

Reč je o bistrim i talentovanim osobama, dobrim u poslu, pa kada one govore, svi ih slušaju. Svaki posao biće im uspešan u septembru, ali je oktobar mesec njihove najveće sreće. Treba da čuvaju leđa jer od njih najviše oboljevaju, mada im je zdravlje generalno jako dobro. Ako se budu čuvali, dočekaće duboku starost.

 

Oktobar

U narodu se veruje da oktobar najviše vole seljaci koji tada sabiraju plodove svog godišnjeg rada i svi oni koji su se u maju zaljubili pa sada planiraju svadbu. Otuda i narodni naziv za ovaj mesec – svadbar. Ponat je još i kao listopad i kišni, tek toliko da se ne zaboravi da i zima nije daleko.Osobe rođene u oktobru problematične su naravi i veoma je bitno kako su u detinjstvu vaspitane.

 

 

Ako se kao deca „ispuste“ mogu biti zle i opake naravi, pohlepne, sklone lažima i prevarama. No, uz dobro vaspitanje, od njih mogu ispasti i valjani ljudi, koji čine dobra dela, a ništa za uzvrat ne traže. Vesele su prirode i teško se naljute.Zimi su bolešljivi, poboljevaju od kostobolje, pa treba dobro da se čuvaju.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6