DIGNITE MALO GLAS: Rođeni u OVOM znaku su daroviti i rade najviše, ali NIKAD ne dobiju priznanja

DIGNITE MALO GLAS: Rođeni u OVOM znaku su daroviti i rade najviše, ali NIKAD ne dobiju priznanja

15. travnja 2017. 0 By Admin

I Sunce se, kroz Devicu vraća na svoju početnu tačku, ravnodnevnicu. U Sunčevom godišnjem ciklusu Devica označava prvu tačku istinskog preispitivanja bitnih životnih vrednosti. Devicom, kao i Blizancima, upravlja planeta Merkur. Dakle, to je umni znak. Ali je isto tako i zemljani znak, što upućuje na to da je njegov mentalni uticaj teži nego kod vazdušnih Blizanaca. Umesto ka šarmu i duhovitosti, Devica više naginje kritičkom preispitivanju.

Zemljani kvaliteti Device, drugog zemljanog znaka, razlikuju se od istog kvaliteta znaka Bika. Kod Bika, zemlja je meka i bogata budućim bujanjem. A sada je kasno leto; zemlja je postala spržena i suva. Na površini se pojavljuju pukotine, a grumene zemlje ne spaja više vlaga kao u proleće, vec su odvojeni jedni od drugih i lako ih je razbiti u manje komadiće.

 

To predstavlja duh Device: doba kada se sve ispituje do najsitnijih detalja, doba kada se prodire u stvari kako bi se uočile njihove međusobne razlike.Simbol ovog znaka, označava um koji je zarobljen u fizičkom telu. Slično tome, u određenom smislu se može opravdati jasna sposobnost razlikovanja, koja karakteriše Devicu, koja je fizički ograničena jer je usmerena ka pitanjima od trenutne i praktične važnosti, a ne prema vazdušnim, teoretskim apstrakcijama.

 

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3