Četvrtak – Jupiterov dan: Dan kada sijemo sjeme budućnosti!

Četvrtak – Jupiterov dan: Dan kada sijemo sjeme budućnosti!

19. travnja 2017. 0 By Admin

ČETVRTAK je dan kojim vlada Jupiter

cetvrtak-hatha_reduced_07Jupiter se na sanskritu naziva Guru a znači Učitelj. Jupiter je planet mudrosti, vjere, budućnosti i pravde. On proširuje svijest a njegov utjecaj rađa potrebu za stvaranjem života koji je pravedniji, harmoničniji, pozitivniji i bogatiji. Iz njegovog utjecaja dolaze sve ljudske vrline i plemenitost, a u našem karakteru stvara ideju i osjećaj dobrote i morala.

 

 

Jupiter ima povoljne utjecaje za zdravlje, sreću, putovanja i blagostanje. Donosi zaštitu, duhovnost, učenje, prosperitet i širenje. Ovo je dan optimizma i uspjeha, a sve dobro što napravite na četvrtak donijet će vam plodove. Na taj dan dobro je potpisivati ugovore, baviti se sa organizacijom, financijskim transakcijama, timskim radom, advokaturom, pravom, politikom ili pak bilo kojom vrstom učenja. Dobar je dan i za bilo koje religiozne teme i izučavanje drevnih znanja.

 

Slobodno planirajte neke dalekosežne naume ili putovanja (pa makar samo u mašti) jer Jupiter je i planet dalekih putovanja, putnika i stranaca.

 

 

cetvrtak-hatha_reduced_16Kroz yogu možete danas više pažnje posvetiti meditaciji. To možete i kroz asane. Ostanite duže u meditativnim položajima, minimalno 10 dahova a posebno u stoju na glavi (sirshasana) i stoju na ramenima (sarvangasana) čak i puno više. Zapravo bilo koji položaj možete doživjeti meditativno, kada uronite iza fizičkog tijela i povežete se sa svjesnošću asana.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5