Šalju li vam snovi znakove ili upozorenja?

Šalju li vam snovi znakove ili upozorenja?

25. travnja 2017. 0 By Admin

Četiri najčešće vrste snova

Snovi se mogu svrstati na različite načine. Mi ćemo promotriti četiri najčešće vrste, koje je u knjizi “Duhovni Ratnik I” pojasnio Bhakti Tirtha Swami:

 

 

1. Snovi koji se javljaju kao rezultat psihološkog poticaja

Iako tijelo spava, osjetila su još uvijek aktivna, dopuštajući osjetilnom podražaju da prodre i utječe na um. Na primjer, čujete zviždanje vlaka koje se utisne u podsvijest i postane vatrogasni kamion u vašem snu.

 

 

2. Misli koje su uspavane u podsvijesti

Sve o čemu često razmišljate utiskuje se u vaš podsvjesni um. U budnom stanju niste svjesni tih misli. Uspavane su, ali dok spavate, kad se svjesni um odmara, te se misli izražavaju. Um je još uvijek aktivan kad fizičko tijelo spava tako da misli imaju otvor za slobodno izražavanje.

 

 

Ono što doživljavate dok spavate često je otpuštanje onoga što se nije dogodilo ili se nije moglo dogoditi u budnome stanju. Snovi nam mogu otkriti ono s čime smo iznutra zaokupljeni i stupanj do kojeg na nas utječu različite okoline.

 

 

3. Misli koje prevladavaju u budnome stanju

Ako ste, na primjer, siromašni i stalno gladni, uglavnom ćete sanjati hranu i pronalazak hrane. U zapadnome društvu dvije su glavne zanimacije posao i seks, tako da će većina snova biti o tome. Osoba koja se u velikoj mjeri usredotočuje na suprotni spol imat će više seksualnih snova od osobe kojoj to nije središte.

 

 

Slike prikazane u medijima također jako utječu na naše misli, i u budnom i usnulom stanju. Ponekad sanjamo o obitelji, ovisno o tome kakvi su obiteljski odnosi. Kad su blisko povezani ljudi odvojeni, često mogu imati međusobni dodir u stanju sanjanja. Puno puta kad idete na spavanje, razmišljate o situacijama koje doživljavate ili ljudima koje znate, što utječe na vaše snove.

 

 

4. Snovi koji pomažu da se odradi karma tj. lekcija koja se mora iskusiti u ovom životu

Ponekad snovi mogu služiti kao medij za odigravanje nakupljene karme. Situacije koje bi se točno morale proživjeti u budnom stanju, mogu se brzo odraditi kroz snove, štedeći tako vrijeme.

 

 

Snovi također mogu poslužiti naprednim bićima da vas kazne. To ima dvije svrhe: jedna je da štedi vrijeme jer se dinamika ne mora odigrati u fizičkom svijetu, a druga da lekcije naučene kroz suptilno tijelo prodiru u dušu dublje, ostavljajući trajne dojmove.

 

Bhakti Tirtha Swami Korišteni dijelovi iz knjige “Duhovni Ratnik 1 – Otkrivanje duhovnih istina u nadnaravnim pojavama” koju možete naručiti na gsd.bts@gmail.com.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6