Mlad Mjesec – Napravite OVO i krenite u bolji život!

Mlad Mjesec – Napravite OVO i krenite u bolji život!

27. travnja 2017. 0 By Admin

Moć rituala

Kada čujete riječ “ritual” na što prvo pomislite?

Možda taj pojam odmah povezujete s pentagramima, krugovima svijeća, zlokobnim pjevanjem i zakukuljenim figurama.

Možda zamišljate okultne simbole, tmurno osvijetljene sobe, voodoo lutke ili neke slične stereotipne slike povezane s tom riječi.

 

 

Riječ “ritual” gotovo uvijek nosi vjerske konotacije – uostalom, gotovo svaka kultura od početka vremena ima rituale u sklopu svojih duhovnih i vjerskih obreda.

 

 

Od starih Egipćana, američkih Indijanaca i Maja, do Budista, Kršćana, Židova i Muslimana, stvoreni su rituali svake vrste i održavali su se za gotovo svaku zamislivu namjenu.

 

 

Možda ćete se iznenaditi kada otkrijete da rituali ne moraju biti ezoterični, rituali ne moraju biti religiozni i rituali ne moraju biti duhovni.

 

 

Drugim riječima, ne morate pripadati niti jednoj tradiciji kako bi ih mogli prakticirati, ne morate biti religiozni ili duhovni i ne morate ih učiniti “okultnima” kako bi ih prakticirali.

 

 

Što je ritual i na koji način vam može koristiti?

Rituale, o kojima govorim u ovom članku, može prakticirati osoba bilo koje dobi, spola, vjere, ne-religije ili kulture.

Rituali su uobičajen skup radnji koje su prožete dubokim i osobnim značenjem. Kada se rituali izvode dosljedno i introspektivno, mogu imati neizmjerno blagotvoran utjecaj na vaš život.

 

 

Ali ono što je bitno zapamtiti – rituali sami po sebi nemaju moć. Razmišljajte o njima kao o šalici: šalica je posuda za vodu, ali kada je prazna – ne služi nam svrsi. Isto se može reći i za rituale; kada se pretjerano koriste, oni mogu postati prazni, beživotni i besmisleni.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5