Zaštiti se od CRNE MAGIJE: Uradi ovo i niko ti ništa neće moći…

Zaštiti se od CRNE MAGIJE: Uradi ovo i niko ti ništa neće moći…

26. svibnja 2017. 0 By Admin
TAJNA POGLEDA

Dr Li Tao se u svojoj knjizi ne zadržava samo na ovome. On dalje piše da su osobe sa velikim očima često ratoborne i raskošne prirode koja može da sagori energiju. Iza njih su često romantičari i sanjalice. Male oči, pak, ukazuju na radoznalu osobu koja bi mogla biti neverna u ljubavi, baš zbog potrebe za novim iskustvom.

Francuskinja Žan Eliz Alazar je objavila knjigu o nemom govoru lica, naglašavajući da što su oči dublje usađene – to je osoba koja je njihov vlasnik nepoverljivija prema spoljnom svetu. Krupne i širom otvorene oči bi izražavale punu prijemčivost duha, intelektualnu radoznalost i oštroumnost, mada su njihovi vlasnici ponekad skloni i previđanju činjenica. Ako su pri tom još i očne jabučice malo izbačene, onda je u pitanju osoba za koju je prvi utisak odlučujući, bez mnogo prostora za razmišljanje i analizu.

Uvučene i zaklonjene oči su znak inteligentne osobe sa velikom moći rasuđivanja, koja želi da o svakoj stvari dobro promisli, što ponekad može preći i u sitničavost. Sitne i uske oči, nalik malim pukotinama, pak, otkrivaju osobe koje se boje stvarnosti i bilo kakvih eksperimentisanja, pa ni svet oko sebe često ne žele da sagledavaju u punom svetlu i ne žele se prikloniti novim idejama.

Razmaknute oči mogu biti znak da se stvari posmatraju sa prilične distance i bez osećaja za detalje, dok ‘zbijene’ oči ukazuju na izraženu moć koncentracije, tačnost i naglašeni osećaj za realnost. Međutim, one često otkrivaju i osobu ograničenih intelektualnih prostora upravljenih u jednom smeru.
Psiholog dr Klaus Švarc tvrdi da i smer pogleda pri razgovoru odaje mnogo. Evo konkretnih primera:

■ Pogled nadole – telesni i ljubavni interesi u prvom planu
■ Pogled nagore – ljubazno, dobronamerno, maštovito biće

■ Direktan pogled – praktičan realist
■ Pogled luta unaokolo – rastresen, nervozan, često i zakočen čovek

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6