Ponedjeljak – Dan Mjeseca: Emocije, obitelj, intuicija i otklanjanje negativnosti

Ponedjeljak – Dan Mjeseca: Emocije, obitelj, intuicija i otklanjanje negativnosti

28. svibnja 2017. 0 By Admin

Ponedjeljak je dan koji je dobro posvetiti za razmišljanje o osjećajima, obitelji, umjetnosti, psihologiji ili razvijati intuitivne sposobnosti. Intuicija je prirođena svima nama, ali se prepoznaje kada su naše srce i um čisti, a energetski kanali (nadiji) otvoreni. Tek onda je možemo slijediti i vjerovati našem srcu.

 

 

Ponedjeljak nije baš najbolji za nove početke zbog svoje promjenjive prirode, ali je dobar za otklanjanje negativnosti i razvijanje dubljih emocija usmjerenih prema povezivanju sa Božanskim. To je dan gospodina Šive, koji je milostiv, koji oslobađa i pročišćava od negativnih utjecaja. Šiva daje veliku duhovnu snagu i štiti nas od negativne karme, daje harmoniju, stabilnost i intuitivno znanje.

ponedjeljak hatha_reduced_04

Ovaj dan možete napraviti fokus na mjesečeve asane, one koje hlade, opuštaju i otpuštaju. U to spadaju svi pretkloni prema naprijed od stojećih do sjedećh, poput uttanasane (stojeći položaj istezanja leđa), paschimottanasane (sjedeći položaj istezanja leđa), janu sirshasane (položaj glava-koljeno), balasane (položaj djeteta) i sl.

 

 

Ostanite u njima dulje vrijeme, zaboravite na sve oko vas i naučite se prepustiti. Kada dulje ostajemo u asanama možemo uroniti u cijeli novi unutrašnji svijet. Takva praksa yoge naziva se “Yin” i radi sa našom ženskom stranom. Druga opcija je napraviti predloženi «Moon Salutation».

ponedeljak-paste12

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3