Ponedjeljak – Dan Mjeseca: Emocije, obitelj, intuicija i otklanjanje negativnosti

Ponedjeljak – Dan Mjeseca: Emocije, obitelj, intuicija i otklanjanje negativnosti

28. svibnja 2017. 0 By Admin

U ponedjeljak napravite pročišćavajuću pranayamu: Udahnite kroz obje nosnice do 4, držite dah i zaklopite nosnice Vishnu mudrom (ako ste iskusni napravite Mula i Jalandhara bandhu) brojeći do 12, otpustite i izdahnite kroz lijevu nosnicu brojeći do 8. Napravite minimalno 3 ciklusa. Ovo je pranayama koja se povezuje uz mjesec i pročišćavanje. Lijeva nosnica vezana je uz mjesečevu – žensku stranu, chandra ili ida nadi, ono pasivno, hladno i emotivno u nama. To je naša Luna, naša tajna, ona duboka skrivena strana emocija, koja leži na srcu.

 

 

Dharana ili koncentracija je za ponedjeljak „Moon Trataka“ – ovdje nam Mjesec služi kao objekt pažnje. Ova tehnika se preporučuje onim ljudima koji su emotivno osjetljivi kao i svima koji žele pročistiti svoje emocije. Mjesec vlada znakom Raka i nosi kvalitete elementa vode. Gledajte u Mjesec, u sav njegov sjaj i mliječno svjetlo. Vidite ga kao odraz iznad oceana i ako je moguće koncentrirajte se na njegove kvalitete spokoja, dubine i postojanosti.

 

Mjesec predstavlja čovjekovu dušu. Razvijajte ju kroz plemenitost, dobrotu, blagost i suosjećajnost. Mjesec razvija maštovitost, inspiraciju, vizije i umjetničko-stvaralački dio nas. Vizije dobrote, ljubavi i predanosti. Iskoristite ovaj dan razmišljajući o Ahimsi – nenasilju i/ili Ishvari Pranidhani – predanosti Božanskom.

 

 

Unesite ljiljane u svoj dom, to je cvijet kojim Mjesec vlada, a jelo možete obogatiti sa zelenom salatom ili krastavcima. Nosite nešto u bijeloj ili srebrnoj boji na Ponedjeljak.

 

atma.hr

Stranice: 1 2 3