Psihološki profil znakova! Čitajte ih kao otvorenu knjigu!

Psihološki profil znakova! Čitajte ih kao otvorenu knjigu!

29. svibnja 2017. 0 By Admin

Strelac

To je vatreni znak koji simbolizuje daljine, putovanja, kosmopolitski duh i visoka moralna načela. Njegovi pripadnici su energični, otvoreni i nesputani, ne drže do konvencija i ne ostaju pored partnera kojeg više ne vole. To su pustolovi bez stalne adrese, svetski putnici i istraživači, ljubavnici, putopisci, sportisti i diplomate. Dvostruke su prirode; privlači ih sve što uzvisuje duh i godi telu, mogu biti i asketi i najveći hedonisti. Imaju velike apetite, žele toliko toga da nauče, isprobaju… Bez mnogo razmišljanja upuštaju se u ljubavnu avanturu, opasan sportski poduhvat ili rizičan posao. U duši su hazarderi; mogu sve da stave na kocku samo u jednoj sekundi!

 

 

U komunikaciji su vrlo otvoreni, nekad i previše direktni. Kažu šta im prvo padne napamet, pitaju sve što ih zanima, a nekad i detinje naivno pričaju o svojim planovima. U osnovi su pošteni i iskreni pa misle da su i drugi takvi. Velikodušni su, nekad i rasipni, vole luksuz, proslave, svečanosti i društvene skupove. Žele da bude tamo gde se nešto događa, prvi će da se jave kao dobrovoljci kad treba nešto da se isprobaa ili da se pomogne drugome. Privlači ih sve što je drugačije; druge zemlje, običaji, kultura, jezici, a naročito egzotična područja. Uživaju u putovanjima, ne vole dosadne poslove, iritiraju ih malograđanske forme i tračerska društva. Iznad svega mrze ograničavanje slobode, osećaj da negde moraju da ostanu ili nešto urade. Žele da budu nesputani i slobodni poput ptice u letu, otisnuti se daleko, videti svašta i drugima pričati o tome.

 

 

Jarac

Jarac je prilično protivrečan znak. Pesimističan je, depresivan i oprezan, ali uvek hrli ka uspehu, naporno radeći da bi nešto postigao i imao. Nikad se ne predaje, a što je stariji čak je i bolji. Gomila iskustva, svoja i tuđa, uči na greškama, doškoluje se i usavršava, pa se s pravom može reći da su zrele godine za njega najbolje. Pobuđuje interes zbog svog hladnog držanja, hoda visoko uzdignute glave ne mareći mnogo za ono što se oko njega događa. Ali, to ne znači da ništa ne primećuje. Pre je posmatrač nego aktivni učesnik, a to mu pomaže da bolje upozna okolinu i odluči kako će se postaviti.

 

 

Vrlo je proračunat, osećanja odlično kontroliše, a redovno se i ne uzbuđuje zbog sitnica. Nema mnogo prijatelja, a one malobrojne koje tako može nazvati, poznaje jako dugo. Ne uzima ništa tuđe, a nerado i daje svoje. Neki će ga nazvati škrticom, ali on je pre štedljiv i racionalan. Kad kupuje, kupuje malo, ali dobro – samo kvalitetne i postojane stvari. Žudi za moći, želi da ima neki uticaj i stekne vredan kapital. Ceni ljude koji su nešto postigli u životu, a lenštine ga posebno iritiraju. Osobe koje imaju neki autoritet privlače ga poput magneta, a u razdoblju dok ga sam ne stekne, rado će im se priklanjati. U detinjstvu se divi starijoj braći i sestrama, jačim vršnjacima, roditeljima, učiteljima, a kad odraste obvezatno je uz onog koji nešto znači u društvenom pogledu ili njegovoj sredini.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6