ŽIVOTNI HOROSKOP: Vrline i mane vašeg znaka… Saznajte najveće tajne koje vas prate u životu…

ŽIVOTNI HOROSKOP: Vrline i mane vašeg znaka… Saznajte najveće tajne koje vas prate u životu…

8. lipnja 2017. 0 By Admin

VODOLIJA – osobine

Vladajuća planeta: Uran & Saturn

Element: Vazduh

Moto: Ja znam!

Boja: ledeno plava & metalne boje

Moguće vrline:
Ljubazni i humanitarni
Iskreni i strpljivi
Originalni i snalažljivi
Nezavisni i intelektualni

Moguće mane:
Nedokazani i tvrdoglavi
Podmukli i nepredvidivi
Ogradljivi i distancirani
Buntovnici i egzibitioniste

VODOLIJA vlada jedanaestom kućom u prirodnom horoskopu. Ova kuća pokazuje odnos prema prijateljstvu i raznim vidovima udruživanja. Sazvežđe Vodolije je pod uticajem dva vladara, odnostno dve vladajuće planete, Saturna i Urana. Poznato je da upravo ove planete astrolozi određuju kao sudbinske, karmičke. Vodolija je jedinstvena sinteza dva principa koji se međusobno isključuju – Saturnovog, koji podrazumeva konzervativnost, temeljenost, ali i sporost i Uranovog pokretljivog, ekscentričnog i iznad svega naglog. No, ipak moramo istaći da je uranski princip dominantniji. Njegov uticaj ogleda se u izrazitoj nekonvencionalnosti, neformalnosti i čudesnoj intuitivnosti svojstvenoj Vodolijama.

Ova „deca budućnosti“ plane svojom originalnošću i sposobnošću da uvek odu korak dalje od drugih. Rođeni idealisti, spremni da sve žrtvuju za ideju vodilju, iako vrlo tolerantni, ne pristaju da ih drugi vode. Sami biraju svoje puteve, dopuštajući svima slobodu izbora. Sloboda i nezavisnost veoma su važne ovim ljudima. Vezuju se samo svojom voljom, nemoguće ih je vezivati formom i spoljašnjim, opšteprihvaćenim zakonima, jer su po pravilu iznad njih. Terati ih da žive kao sav „normalan“ svet, iluzorno je.

Oni su zakonodavci sopstvenih života, pa im je apsolutno strano svako robovanje ustaljenim normama ponašanja. Prilagoditi slobodoumne najčešće je uzaludan posao. Sami trasiraju svoje živote, prepune najraznovrsnijih uspona i neizbežnih padova, ne pristajući na monotoniju i rutinu. Iako pretrano nezavisne, vodolije su izrazito altruistične, društvene i humane. Malo je onih koji se po nesebičnosti mogu porediti s njima. Evidentne greške ne zatvaraju ih prema ljudima, zato što nisu sklone osuđivanju drugih i pored toga što uranskom intuicijom jasno sagledavaju tuđe karaktere. Vrline i mane. Analitičko, racionalno, zanemarljivo je za one koji imaju dar direktnog sagledavanja suštine. Uslovno rečeno, mnogo je čudaka među Vodolijama. Utilitarizam im je stran, pa su u stanju da bez vidljivih razloga žrtvuju život za ideju opšteg dobra. Ne očekuju zahvalnost, ni slavu. Ovo su anonimni izvršitelji plemenitih dela. Nenadano pružaju pomoć kada to niko od njih ne očekuje, da bi se ubrzo potpuno povukli, ne dozvoljavajući izlive zahvalnosti. Ubeđene da je raj moguće ostvariti na zemlji, Vodolije ne prihvataju granice između vidljivog i nevidljivog sveta. Sklone sveopštim sintezama, uviđaju da je sve moguće ostvariti dole, na zemlji, ako je već moguće gore, na nebu.

Vodolije spontano kreću kroz razne dimenzije, pa nema čuda koje bi ih zaustavilo. One će prihvatiti najraznovrsnije mogućnosti, bez straha. Otkrivanje tajne svejedinstva daje njihovoj fizičkoj pojavi pečat onostranosti. Često deluju kao ljudi iz drugih nedostupnih svetova. Kao što lice Rakova otkriva da dolaze iz prošlosti, tako lice Vodolija otkriva još nedoživljenu budućnost. Mašta je isto tako silna, ali vedrija, bez doze morbidnosti koja neizbženo boji maštu Rakova. Po daru za okultno i čusdesnoj intuiciji jedino se one mogu porediti s vodenim znakovima. Po originalnosti i ekscentričnosti su neuporedive. Fasciniraju snagom volje koja im omogućava radikalne životne poteze. Odluku obavezno sprovode u delo, ne razmišljajući o tome kako to deluje drugim ljudima. Poznate su po kretanju u suprotnom smeru. Vazdušni znaci su znaci intelekta. Vodolija ima izraženiji intelekt od Blizanaca i Vage. Blizanci se ograničavaju na površinu stvari, ne udubljujući se preterano, Vaga meri, pa joj mnoge stvari promiču usled preteranog balasiranja, dok Vodolija nepristrasno, neopterećena prethodnim saznanjima, doseže spoznaju suštine problema, donoseći svoje jedinstveno rešenje. Zadati problem možda će mnogi rešiti pri čemu će obično koristiti iste metode, dok se ne pojavi Vodolija s nizom novootkrivenih mogućnosti. Ona preispituje opšteprihvaćene postulate, u nameri da sazna istinu. Neće se libiti da uđe u otvoren sukob sa svima ako proceni da je u pravu. Može biti fanatična poput škorpije, ali, za razliku od nje ima sposobnost za otvoren rat. Kao što zanmo, Škorpija radi u potaji, pa po prirodi stvari ne može da se nosi sa Vodolijom.
Tipična Vodolija ne podnosi rutinske poslove. Originalna i neopterećena opšteprihvaćena šema, beži od monotonije na životnim nivoima. Idealno se snalazi u poslovima koji podrazumevaju maštu i kreativnost. Nove, još neistražene oblasti, savršen su poligon za intuitivnu Vodoliju. Ako se ipak desi da radi neki običan posao, ona će ga sigurno obavljati na atipičan način, makar u smislu da pola radnog vremena bezbrižno odsedi, a onda sve završi u najkraćem roku. Ne treba je ograničavati rokovima, pritiskati, kritikovati, zato što nesputana postiže najbolje rezultate. Zamnimljiv i uzbudljiv ljubavni život ide uz pravu vodoliju. Društvena, ispunjena opštečovečanskom ljubavlju, izmad svega dobronamerna, izuzetno lako sklapa nova poznanstva i ulazi u emotivne veze. No, problem je u tome što nije lako zaključiti kada je istinski zainteresovana baš za vas kao konkretnu ličnost, a ne za gore pomenuto čovečanstvo. Čak i kada je zaljubljena, ona tu ljubav ne ispoljava kao drugi, pa je izuzetno teško proniknuti u njen svet. Naime nije lako pretpostaviti da vas ludo voli upravo ignoriše u svakom društvu. Ali ako ispoljavanje ljubavi nije teško zamisliti kada je Vodolija u pitanju. Ako primetite da se neobično, pa čak i krajnje neljubazno odnosi upravo prema vama, budite sigurni da nešto oseća. Nije posesivna, tolerantna je i otvorena, pa uvek ostavlja dovoljno prostora za ispoljavanje najrazličitijih osobina, pod uslovom da voli. Često je mišljenje da je Vodolija promiskuitetna. Pre bi se moglo reći da se upušta u mnoge veze s ciljem da ispita sve mogućnosti ljudske prirode, u potrazi za idealnim. Osim toga pre nego što se upusti u novu vezu staru definitivno okončava i ostaje prijatelj sa svim bivšim ljubavima. Večiti nemir s kojim živi odražava se na fizičko zdravlje. Mnoge fizičke bolesti kod Vodolija nastaju usled preterane nervne preopterećenosti i iscrpljenosti. Uran deluje tako da bolest nejčešće najstaje naglo i ima nepredvidljiv tok. Slabe tačke su krvotok, problemi sa cirkulacijom, mozak, nervni sistem i vrlo često srce, zato je za osobu rođenu u ovom znaku od izuzetne važnosti da racionalno isplanira svoje obaveze da ne bi pala u čuvenu „vodolijinu histeriju“ koja je odlična podloga za niz fizičkih bolesti.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12