BUDI PRISTOJNA, A NE SELJANKA U DRUŠTVU: Ovo su pravila za pametne žene, koje su smrt muškarcima..

BUDI PRISTOJNA, A NE SELJANKA U DRUŠTVU: Ovo su pravila za pametne žene, koje su smrt muškarcima..

11. lipnja 2017. 0 By Admin

Iz lifta prvo izlazi onaj ko je bliže vratima. Nema guranja, ni žurbe.

 

Do svog mesta u bioskopu, pozoriištu ili na koncertu dolazi se tako da prolazite uz ljude okrenuti im licem, a ne leđima.

 

 

Tabu teme – politika, zdravlje, religija i novac. To su vrlo privatne i osetljive teme koje je bolje izbegavati, pogotovo s ljudima koje ne poznajete dobro. Ukoliko neko insistira na pitanjima i podstiče razgovor na neku od ovih tema, uvek možete pristojno reći: Ne želim da razgovaram o tome.

 

 

Ovih 8 tema je također dobro izbegavati: godine, bogatstvo, probleme u porodici, zdravstvene probleme, preljubu, poklone, čast, sramotu.

 

 

Nije prihvatljivo ponašati se prema onima koje slabo poznajemo kao prema bliskim ljudima. Ponašajte se prema drugima onako kako želite da drugi vas tretiraju. Čak i ako ste jako dobri s nekim od kolega na poslu, na radnom mestu se trebate ponašati kao da ste stranci. Uvek poštujte druge. To se odnosi i na članove porodice.

 

 

Nije prihvatljivo tračati u bilo kojem obliku. Nemojte pričati loše o svojoj porodici, pogotovo o svom suprugu/supruzi. Takođe je neprihvatljivo raspravljati s negativnim konotacijama o zemlji u kojoj živite, o ljudima s kojima provodite vreme i slično. Ako ružno govorite o sebi najbližima, to puno govori i o vama.

 

 

(24sata.hr)

Stranice: 1 2 3 4