Oprostite, ali ne zaboravite: Nikada, ali nikada, ne treba da se vratite onome ko vas je povredio!

Oprostite, ali ne zaboravite: Nikada, ali nikada, ne treba da se vratite onome ko vas je povredio!

11. lipnja 2017. 0 By Admin 1

Ta osoba vam može reći da ste predivni i vi želite da verujete u to, jer vas te reči dodiruju na način koji se može definisati dvostruko: i kao zadovoljstvo i kao bol. Deo vas traži taj bol koji vam dotična osoba zadaje. To je uvrnuti ciklus u kojem idete napred i nazad od te osobe, a ne možete sebe da sprečite da joj se ne vratite zbog svih mogućnosti za koje ste uvereni da vas čekaju.

 

 

“Možda će ovaj put biti drugačije”, govorite sebi sa namernom naivnošću. Znate da to neće biti tako, ali ipak zatvarate oči pred činjenicama. Problem kod osobe koja uvek bude povređena jeste što se donošenje odluka ne temelji na racionalnom razmišljanju. Vi savršeno dobro znate šta se događa, kakve će biti posledice i zašto to nije dobro po vas.

 

 

Svesni ste da postoji razlika između nekoga ko vas tretira kao prioritet i nekoga ko vas tretira kao opciju. Obično, racionalnost na kraju ipak pobedi, ali često je potrebno određeno vreme da se to dogodi.

 

 

Vaše emocije vam bacaju golu istinu u lice, jer se previše lako predajete želji da ponovo budete u zagrljaju osobe koja vas je toliko puta povredila. To se može posmatrati kao slabost i emocionalna nezrelost, što donekle i jeste tako.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3