Jedinstveni EGIPATSKI horoskop: Otkriće vam do detalja stvari koje ni sami niste znali o sebi

Jedinstveni EGIPATSKI horoskop: Otkriće vam do detalja stvari koje ni sami niste znali o sebi

19. lipnja 2017. 0 By Admin 1

Drevni faraoni su egipatski horoskop koristili za proricanje budućnosti kako bi što lakše vladali zemljom i upravljali narodom. Nebeski su svod podelili u 12 znakova, a svakim znakom vlada jedan bog.

Ni opisi karaktera ne podudaraju se se opisima “naših” znakova pa ne morate tražiti koji egipatski znak odgovara Ovnu ili Biku. Ipak, to ne treba da zbunjuje. Iz civilizacijskih, klimatskih i geografskih razloga Egipćani su negovali pogled na svet različit od našeg. U skladu s tim, profilisali su ljude prema drugačijim principima nego Evropljani u narednim milenijumima. Ovaj prikaz prilagođava drevne egipatske profile horoskopskih znakova modernom vremenu.

AMON-RA

od 26. aprila do 25. maja

Amon-Ra je bog Sunca, stvaralaštva i graditeljstva.

Mit o ovom bogu nastao je spajanjem dva božanstava, Amon i Ra. Rođeni pod njegovom zaštitom su predvodnici, pokretači i motivatori. Već su u školskom uzrastu uzor vršnjacima, koji im se često obraćaju za savet ili ih biraju za predsednike razreda, kapitene ekipe i slične uloge. Uvereni su da im je u životu namenjena značajna misija pa se bacaju na ostvarenje ciljeva s velikim entuzijazmom i nepokolebljivošću. Ako pokušate da ih ubedite da nisu u pravu, izazvaćete njihov gnev i neprijateljstvo. Najlakše ćete se nositi s njima ako im podilazite.

Odgovarajuća zanimanja: učitelj, urednik, političar

Talismani
Biljka: kadulja
Cvet: puškinija
Dragi kamen: tirkiz
Stablo: hrast

 

HATOR

Od 26. maja do 24. juna

Hator je boginja neba i zemlje.

Rođeni u ovom znaku su izražajni, brižni i privrženi. Njihove najjače tačke su emocionalnost i empatija. Duboko proživljavaju sve što opažaju pa razvijaju snažne emocije – pozitivne i negativne. Razume se da nije povoljno biti meta bilo čije zavisti ili mržnje, ali podanici Hatora mogu biti naporni i ako vole jer svojom ljubavlju bukvalno guše partnera. Na sreću, ovi ljudi su uglavnom prijateljski nastrojeni prema okolini i voljni da pomognu. Poneki njihovi saveti su banalni, ali svejedno dobronamerni.

Odgovarajuća zanimanja: gluma, likovne umetnosti, mediji, socijalni rad, farmacija

Talismani
Biljka: komorač
Cvet: jagorčevina
Dragi kamen: jaspis
Stablo: brest
Životinja: krava

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3 4 5 6