INDIJSKA LJUBAVNA MAGIJA: Voleće te sa toliko ČEŽNJE da će mu život biti BESMISLEN kada nisi PORED NJEGA

INDIJSKA LJUBAVNA MAGIJA: Voleće te sa toliko ČEŽNJE da će mu život biti BESMISLEN kada nisi PORED NJEGA

11. kolovoza 2017. 0 By Admin

U svim vremenskim epohama ljubavna magija je izazivala najveći interes među običnim smrtnicima. Iako, po svojim učincima, spada u crnu magiju, njome su se u prošlosti bavili mnogi čarobnjaci, čak i oni koji su se za života zakleli da će umrijeti na Božijem putu.

Iako lično nisam temeljitije istraživao ljubavnu magiju, zavirujući u različite izvore tajnih učenja, pogotovo one najstarije, istočnjačke, nailazio sam na zanimljive priče, koje me nisu ostavljale ravnodušnim.

 

Posebno su me zanimali dometi do kojih je u svojim istraživanjima prastarih magijskih vještina došao neumorni Idriz sah, ugledni istraživač koji je ovoj oblasti, čini mi se, podario istinsko dostojanstvo. U svojoj knjizi “Orijentalna magija”, toj temi je posvetio jedno kraće poglavlje u kome je obradio svoja saznanja o indijskoj “strikarmani” magiji. Riječ je o takozvanoj “spolnoj magiji”, koja obuhvata sve poznate oblike veza između muškarca i žene.

 

 

Muškarci odlaze kod spravljača ljubavnih čina da bi pridobili srce žene za kojom žude; djevojke koje priželjkuju ljubav nekog muškarca naručuju hamajlije za tu svrhu; žene čiji je brak ugrožen tajno se obraćaju spravljačima ljubavnih čina kako bi ljubav vratile u svoj dom; preljubnici traže ljubavnu formulu koja bi im obzbjedila ljubavni sklad u tajnoj vezi…

 

 

Stotine (raz)oćaranih, zaljubljenih, ponizenih, ushićenih, odbačenih…, od pamtivijeka traga za činima kojima će doseći nedostižne ciljeve. Evo, kako to, prema kazivanjima Idriz saha rade u Indiji.

 

 

· Obred za buđenje ljubavi kod žene
Ova se bajalica ponavlja nocu sto je moguce vise puta u vremenskom periodu kada mladi Mjesec iz dana u dan postaje sve puniji. Vjeruje se da je gotovo uvijek djelotvorna:
“Svemocnom strijelom ljubavi probadam Tvoje srce o, zeno!
Ljubav koja nelagodu stvara, koja ce te preplaviti, ljubav prema meni!

 

Ta strijela koja leti istinski i pravo, u Tebi ce razplamsati zelju. Njen vrh je od moje ljubavi, a njen dzilit moja je odlucnost da te posjedujem!

 

Eto, srce je Tvoje probodeno. Strijela je pogodila cilj.
Ovim sam vjestinama savladao Tvoju neodlucnost, Ti si se promijenila! Dodi k meni pokorna, bez ponosa, kao sto sam i ja bez njega, kao sto sam i ja pun zudnje! Tvoja ce majka biti nemocna da sprijeci Tvoj dolazak, a ni otac Te Tvoj nece moci da sprijeci! Ti si sva u mojoj vlasti.

 

O, Mitra, o, Varuna, lisite je snage volje! Ja, samo ja, imam vlast nad srcem i umom moje voljene!…”
Ovu magicnu bajalicu obavezno prati izrada i mahanje strijelom koja je fizicki pandan imaginarne ljubavne strijele. Kao i s drugim cinima ove vrste, obred moze da izvodi ljubavnik, ali i opsjenar, to jest spravljac ljubavnih cina.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3