Retrogradni Merkur od 14.08. do 04.09.: “Spaljeni” Merkur od 23.08. – najteža astro konfiguracija, vraćaju se osobe iz prošlosti..

Retrogradni Merkur od 14.08. do 04.09.: “Spaljeni” Merkur od 23.08. – najteža astro konfiguracija, vraćaju se osobe iz prošlosti..

13. kolovoza 2017. 0 By Admin 1

Saznajte što vas očekuje u narednom periodu i kako izvući najbolje iz toga

Merkur je najmanji planet Sunčevog sustava, najbliži je Suncu, a drugi je po udaljenosti od Zemlje. Tako, sasvim je logično da je utjecaj Merkura na zbivanja na planeti Zemlji neizmjerno veliki.

 

Simbolika Merkura

Prema kvalitetu, Merkur je hladan i suh. Neutralan je, dakle nije niti benefičnog, niti malefičnog utjecaja, pa umnogome ovisi u kom se znaku nalazi, kao i aspekti koje gradi sa ostalim planetama. Njegova neutralnost je prisutna i u podjeli planeta na dnevne i noćne, kao i na muške i ženske. U sjedištu se nalazi u znacima Blizanci i Djevice, dok je u Djevici još i egzaltiran. Izgnanstvo mu je u Strijelcu i Ribama, a u Ribama je i njegov pad. U prirodnom horoskopu vlada 6. kućom.

 

Na personalnom planu, Merkur je planeta koja upravlja mentalnim segmentom čovjekove ličnosti, intelektom, logikom, percepcijom, učenjem, govorom, pokretima. Osobe s dominantnim Merkurom imaju izražene intelektualne sposobnosti. Oni neprestano razmišljaju o nečemu, ili nešto analiziraju, ili istražuju, ili uče. Za njih se kaže da im mozak radi i dok spavaju. Merkur upravlja logikom, pa su ovi ljudi odlični učenici i imaju jaku sposobnost pamćenja.

 

Posjeduju jak dar za procjenu, bilo da se radi o drugim ljudima, bilo pak o raznim događajima i situacijama. Ujedno su i vrlo mudri i lukavi, pa se od njih nikad ne može očekivati potpuna iskrenost. Visoko su im naglašene verbalne sposobnosti. Kad se ovo kaže, ne misli se samo da su komunikativni dio, već i da točno znaju što će, kad će i kako će reći. Pored toga, vrlo su analitični, metodični i sistematični, uredni i pedantni. Imaju snažan osjećaj za detalje. Ni jedna sitnica im ne može promaći.

 

Zbog svega navedenog, ovisno od ostalih aspekata, ali uglavnom se osobe kojima je Merkur vladar ponašanja, bave poslovima koji zahtijevaju pojačanu mentalnu aktivnost, a najčešća zanimanja su: lingvist, pisac, filozof, matematičar, predavač, novinar, prezentator, manager, trgovac, astrolog ili bilo što drugo, što ima veze s divinacijom, i sl. Oni često rade po 2 ili više poslova odjednom. Obično i ostvaruju prihode s 2 ili više strana. Vole putovanja, mnogi od njih teže tome da nastave život u drugom mjestu ili još češće u inostranstvu. Zatim, vole knjige, medijske sadržaje, ali i umjetnost. Vrlo su religiozni.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7