Ljubavna magija: Kako vratiti STARU LJUBAV i kako ga naterati da se SLEPO ZALJUBI U VAS?

Ljubavna magija: Kako vratiti STARU LJUBAV i kako ga naterati da se SLEPO ZALJUBI U VAS?

14. kolovoza 2017. 0 By Admin 1


Kada ni ovi magijski postupci nisu uspešni, traži se pomoć “specijaliste”, neke moćne osobe koja ume da veštije želi i da veštije baja. Ta osoba je upravo zbog svoje veštine označena kao veštac ili veštica. I ako ni to ne pomogne, to se po pravilu tumači time da su neke moćne mračne sile umešale svoje prste.

Magijski mentalitet je veoma prisutan u našem narodu. Ljudi veruju da se magijski postupci mogu primeniti ne samo da se pridobije partner, već da se nečija veza pokvari, da se nekome oduzme polna moć i slično.

Objašnjenje da je muž počeo da vara svoju ženu jer je svekrva, koja se inače protivila tom braku, postavila “nagaznu magiju” mnogima je sasvim prihvatljivo.

U Negotinskoj krajini, na primer, bockajući iglom jastuk, devojka govori: “Ne bodem jastuk, bodem svog suđenika: u oči, pod oči; u čelo, pod čelo; u srce, pod srce… da ne može da spava, dok mene, Jele, ne dođe da se razgovaramo, da se verimo”.

 

KAKO ONEMOGUĆITI LJUBAVNIKA


Ako bračni drug želi trajno da «veže» muža – švalera ( ženu – švalerku) potrebno je da iščupa dlaku iz svoje kose ( po mogućnosti dužu), uvuče u šivaću iglu i prošije kroz neki deo odeće koju stalno nosi. Veruje se da posle neće pogledati više ni jednu drugu ili drugog.


Postoje verovanja da se neko može «vezati» ako se navede da na Đurđevdan prođe kroz «razdvojen predmet. U tu svrhu radi se sledeća magija:


S jedne strane puta postavi se jedna cipela (uvek se postavlja prvo desna), a sa druge leva. Kad onaj kome je vradžbina namenjena prođe kroz razdvojen predmet, cipele se odmah sastavljaju i bacaju u reku.
Ovo verovanje povezano je, verovatno sa sujeverjemda se nikada ne prolazi ispod duple bandere ili ispod raširenih merdevina.


Ipak, najsigurniji nacin da se neko trajno vežeje da mu se da da nešto pojede ili popije (vec je legenda da se sipa u kafu sasušeno i istucano krilce slepog miša)!. U tu svrhu koristi se obicno jabuka u koju je kanuto tri kapi krvi iz malog prsta leve ruke.


Krv se može kanuti i u kocku šećera ili u kolačić, posebno onaj koji je umešen u obliku prstena.
Veče u oči Đurđevdana devojke u nekim selima Srbije imaju običaj da huknu u prvi i poslednji zalogaj hleba koji su jele i sa ogledalom i iverom od praga, stave ih pod jastuk. Ako im momak «dođe na san», zasigurno će biti njen.


Vrlo poznata ljubavna amajlija je maslačak.


Taj cvetić se uzbere i ispresuje, a potom, pažljivo stavi između dva komada papira i uvije u maramicute stalno nosi sa sobom. Ova amajlija se nosi u levom džepu i uz njenu pomoć, veruje se, moguće je «osvojiti» devojku ili momka koji vam se dopada. Ako se «posao svrši», amajlija se čuva do sklapanja braka, a onda se pažljivo zakopa ispod kućnog praga ili u ružičnjak.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3 4 5