Ljubavna magija: Kako vratiti STARU LJUBAV i kako ga naterati da se SLEPO ZALJUBI U VAS?

Ljubavna magija: Kako vratiti STARU LJUBAV i kako ga naterati da se SLEPO ZALJUBI U VAS?

14. kolovoza 2017. 0 By Admin 1


Da bi se privoleo na ženidbu, koriste se raznovrsna, katkad poetična i nežna sredstva. Devojke, na primer, uoči Đurđevdana naberu travu oman i govore: “Omane, brate rođeni! Pomami (toga i toga) za mnom”.

U Bačkoj se veruje da kada devojka svom momku krišom u džep stavi slepog miša, kako bi on išao za njom kao slep, piše “Politikin Zabavnik”

 

Postupci koji simbolišu željenu promenu jesu: pečenje, probadanje, a magijska sredstva su biljke koje imaju omamljujući miris ili ukus (pelin, bosiljak…). Simboli plodnosti su: jaje, jabuka, višnja…

Ljubavne čini izvode se u prelomnom trenutku vremenskog godišnjeg ciklusa: Đurđevdan (oživljavanje plodotvornih sila), Uskrs (simbol plodnosti), Božić (započinje godina). Često se izvode magijski postupci kad je mlad mesec, mesta su: prag, groblje, raskršće, smetlište.

 

U Frejzerovoj knjizi “Zlatna grana”, piše: “Srpske i bugarske žene kojima teško padaju ograničenja bračnog života uzimaju bakarne novčiće s očiju mrtvaca, peru ih u vinu ili vodi i tu tečnost daju svojim muževima da popiju. Nakon toga muž postaje slep za sve ženine ljubavne pustolovine, kao mrtvac na čije oči je bio stavljen bakarni novčić!”

 

Ako magijskim radnjama devojka i ne postigne stvarni uspeh, ona makar oseća olakšanje, a to joj pomaže da sačuva duševnu ravnotežu.

Za razumevanje psihološke osnove ljubavne magije neophodno je shvatiti koliko je čovek koji pati zbog neuzvraćene ljubavi veoma podložan verovanju u svemoć želje.

 

Mondo

Stranice: 1 2 3 4 5