LJUBAVNI PEČAT: LAV voli da se SVET OKREĆE oko NJEGA, VODOLIJA spremna NA SVE osim JEDNE STVARI…

LJUBAVNI PEČAT: LAV voli da se SVET OKREĆE oko NJEGA, VODOLIJA spremna NA SVE osim JEDNE STVARI…

21. kolovoza 2017. 0 By Admin

Ovan

Dinamičan i nestrpljiv, Ovan nije skromna “šumska ljubičica”, on voli akciju, po mogućnosti onu u kojoj vodi glavnu riječ. Polet, optimizam, impulsivnost, ali i nestrpljivost odgovaraju vatrenom elementu ovog znaka a njegov uobičajeni odnos “Ja prvi” kao da izvire iz činjenice da Zodijak započinje tim znakom.

Ovan je svjestan jedino samog sebe. On je kao novorođena beba, zaokupljen jedino sobom, ne vodeći ponekad računa čak ni o svojim najbližima. Ono što želi to mora i da dobije. Cijena ne igra nikakvu ulogu. Naročito ako je plaća drugi. Ostali svijet ga interesuje samo u onoj mjeri u kojoj ima veze sa njim. Ali, i pored svega, teško da ćete ikada reći za njega da je sebičan. Nevinost koja lebdi oko njega ublažava njegovu agresivnost i egocentrizam. U njegovom karakteru nema nimalo zlobe, tako da mu se lakše može oprostiti što nema ni takta.

 

 

Bezazlenost koja razoružava je ono što Ovna čini neustrašivim. Kao dijete, on se ne plaši nikoga i ničega, sve dok se ne opeče. U njemu nema ni trunke lukavosti, i takav ostaje čitavog života.
Uvijek veruje svim srcem, posrćući i izdižući se, da bi pokušao sve iznova. Ovan se može mijenjati od danas do sutra, može ispredati nevjerovatne priče, ali nikada nemojte pomisliti da laže. Onakvog kakvog ga vidite – takav je. U njemu nema ničeg skrivenog niti komplikovanog. On je ranjiv kao beba, i isto tako bespomoćan. Kada mu se nešto oduzme ili ga na nešto prisile, on pravi takvu galamu i zbrku, da je jedino moguće od svega odustati i tako postići mir.

 

 

Za ljude pod uticajem planete Mars obično se kaže da imaju tešku narav. To je tačno. Ali, oni su savršeno nesposobni da istraju u svojoj ljutnji, i kada prigovori jednom prestanu, to je zaista zauvijek zaboravljeno. Ovan će se izviniti čak i svom najljućem neprijatelju, bez obzira na užasne pretnje koje je u trenutku emocionalnih muka izgovorio. Realista, a ipak odlučni idealista, Ovan se često suprostavlja emocionalnom prikazivanju. Malo je onih koji su sposobni za takvu sentimentalnost, i koji sa takvom čežnjivom naivnošću vjeruju u čuda. Nove sklonosti i pothvati, i novi prijatelji privlače njegovu pažnju, a za to vrijeme ono “staro” može i pričekati. Ali treba priznati da Ovan ima neobičnu sposobnost da “pokupi” svoju prijateljsku ili ljubavnu vezu tamo gdje ju je ostavio – kao da uopšte nije bilo nikakve stanke.

 

 

U ljubavi Ovan je romantičan i strastven, ali su prepreke i teškoće ono što daje žar njegovoj ljubavnoj igri: “potjera je neuporedivo slađa od ulovljenog plijena”. Ipak, nije se rodio Ovan koji nije spreman dati sve za svoju ljubav, dok traje naravno. Da biste ga privukli nikada ne smijete pokazati interes. Držite se po strani, nezavisni, i uvijek pomalo prkosni. Morate dijeliti njegovo mišljenje ili će vas smatrati nelojalnim. On će se truditi da gospodari vama od momenta kada vas sretne pa do samrtnog časa. Ako želite da ga zadržite nikada nemojte dozvoliti da pomisli da vas ima u svojoj vlasti. Tada ste izgubljeni, jer on će lako otići tražeći novi izazov.

 

 

U poslu pokazuje najbolje osobine ako radi nezavisno jer ima dovoljno slobodnog prostora za svoje ideje – i barem nekoga, ko će obaviti za njega dosadne rutinske poslove i detalje. Šta ne valja kod njega? Možda to što on istinski vjeruje da je bolji i zanimljiviji od drugih i što se izvrsno zabavlja pričajuci isključivo o sebi sve vrijeme. I na kraju, što je dovoljno da mu pokažete prst pa da uđe u bitku. Srećom, glava mu je tvrda i može podnijeti mnoge udarce.

 

 

Bik

Ako je Bik ušao u vaš život, tamo namjerava i da ostane. Malo koji znak je tako odan, vijeran i pouzdan kao on; jednom stvorena prijateljstva ne raskidaju se lako, barem ne s njegove strane, a ne bi bilo mudro ni da vi to učinite, jer u slučaju potrebe na njega možete sigurno računati. On je pouzdan, temeljan i odmjeren, i ništa ne može da poremeti njegovu mirnoću. Jednom donesenu odluku ne mjenja lako, a njegovi su principi čvrsti, baš kao i zemlja po kojoj hodate. Drži svoju riječ i obećanje, ne mjenja navike i čvrsto čuva ono što posjeduje.

 

 

Ništa ne “klizi” kroz njegove prste, a prepuštanje “životnim radostima” obično nije njegov životni stil. Njegovi su standardi visoki, a vrijednosti zdrave: udoban i dobar život! I to se ne mjenja, jer Bik vjeruje, razumno uostalom, da ono sto voliš treba ponavljati. Uvijek i ponovo! Kada se jednom ukopa na mjestu, Bika je teško uzdrmati. On želi da ga ne diraju, da ga ostave na miru. Tada je zadovoljan. Vršite li pritisak na njega, postaće svojeglav i uporan. Mjesecima i godinama može trajati njegova savršena ravnoteža i kontrola, jer je u stanju da ignoriše svaki tračak nervoze u svojoj okolini. A onda, neočekivano, Bik koji nikada nije impulsivan, izgubi kontrolu i uništava sve što mu stane na putu.

 

 

Takvi izlivi bjesa su rijetki. Možda svega nekoliko puta u životu. Ipak, bolje je imati na umu da se Bik nikada ne naljuti malo, jer ako je incident takav da može da uzdrma njegovo spokojstvo, onda možete računati na zasljepljeni bjes, a ne običnu ljutnju. Istina je da je tvrdoglav koliko je to čovek u stanju da bude, a da se ne pretvori u mazgu. Bik ne mjenja mišljenje. Nema nikakve koristi od ubedjivanja da je svojeglav i nepopustljiv. Uzaludno je žaliti se ili jadikovati. Po njegovom mišljenju on nije ni malo tvrdoglav, vec je strpljiv. To je pitanje semantike. Uvijek je u čudu zašto ljudi tako nepravedno sude o njemu.

 

 

Bik je strpljiv kao vrijeme, dubok kao šuma, pouzdan kao planina. Ali, neosporna je činjenica da je prije svega tvrdoglav. U stanju je da godinama u tišini podnosi neki emocionalni ili psihički teret, a da se nikada ne požali. Što je teret veći, to više snage nalazi u sebi da bi sve podnio. Njegova odanost i privrženost porodici i prijateljima obično prelazi granice shvatljivog. I u ljubavi ima isti stil: pouzdan i odgovoran. Ljubav i posesivnost idu kod Bikova zajedno uz ljubomoru, tek toliko, začina radi. Pod pretpostavkom da ne nagaze na neki suviše “pokretljiv” tip (npr: Blizanca ili Strelca), Bikovi obično imaju dugotrajne i skladne “bračne aranžmane”. To su porodični ljudi. Vole da uživaju u svom domu i da se osjecaju komotno u porodičnoj sredini. Promjene ih uznemiravaju. Oni čvrsto stoje na zemlji, za koju ih vezuje ljubav koja će na bilo koji način jednom biti izražena. Vezani su za prirodu, pa ako već moraju da žive u nekom soliteru u velegradu, imaće svakako komad zemlje koju će obrađivati, ili bar mnoštvo biljaka na svojoj terasi.

 

 

Bik je u poslu takođe pouzdan, kao i u svemu drugom, iako se baš ne bi moglo reći da uživa “ubijajući” se od rada. Dobar život znači dobar život i ne uključuje teške napore, to je barem jasno. Ali on je odgovoran, postojan i vrlo odlučan da sebi i svojoj porodici omogući udoban život, a kako je uobičajeno da tome prethodi i malo posla, obično je onoliko vrijedan koliko je potrebno. Kada bi uspjeli da ga natjeramo da sedam večeri u nedelji ne sjedi pred televizorom, odnosno da povremeno prihvati i neku novu ideju, i kad bi shvatio da novac nije zajednički naziv za sve životne radosti.

 

 

Blizanci

Ako želite da budete sigurni da će se vaši prijatelji dobro zabavljati i da u društvu ni jednog trenutka neće biti dosadno, pozovite Blizanca (ili možda više njih). Na ovaj ili onaj način, oni će održavati razgovor živim i duhovitim, možda u polemičkom tonu, ali sa toliko znanja, duha, poslednjih vijesti i šaljivog ogovaranja, da će svi biti oduševljeni.

 

 

Blizanac je vedar, nemiran, nervozan, radoznao i izvanredno obavješten o svemu. Ponekad mu zamjeraju da je površan i da nedostaje dubine njegovom zapažanju: istina je da on ne mari mnogo i nema strpljenja za detalje, ali niko kao on ne može tako brzo i tačno ocjeniti ono što je bitno u jednoj stvari.

 

 

Šala i vedrina koju pokazuje samo je dio njegove dvostruke prirode – “drugi Blizanac” često plače, ali u samoći. Uvijek morate imati na umu da je to dvojni znak, da su u pitanju dvije različite, promjenljive ličnosti. Izraz ovog znaka se tako brzo mjenja, da je ponekad teško ustanoviti gdje završava realnost a gdje počinje iluzija. Potrebno je često malo opreznosti i smotrenosti da biste znali gdje da tražite ovo svestrano stvorenje. Jer, ono je danas ovdje, a sutra ko zna gde. Blizanci mjenjaju svoju odjeću, posao, ljubav svoga života, mjesto boravka, isto onako brzo kao što mjenjaju svoje mišljenje, a to je zaista veoma brzo.

 

 

Blizanci imaju nezgodnu naviku da posljednju stranu knjige čitaju kao prvu. Bilo bi zanimljivo upoznati ma i jednog predstavnika ovog znaka koji je pročitao neku knjigu od prve do posljednje strane, bez preskakanja, a da mu to nije dosadilo na pola puta. On suviše brzo odbacuje dragocjeno i staro radi neoprobanog i novog, a onda žali zbog trenutne odluke. I pored toga što je uvijek okružen ljudima, najdublje emocije dijeli samo sa jednim stalnim pratiocem – svojim drugim Ja. Vazduh je njegov elemenat i njegov jedini pravi dom. On je na Zemlji stranac.

 

 

Pripadnici ovog znaka nemaju strpljenja sa konzervativcima i staromodnim ljudima, ili sa onima koji se teško odlučuju o određenim pitanjima. Blizanci znaju gdke im je mkesto i koje mišljenje zastupaju, bar u određenom trenutku. Prema Blizancima se obično oskete trenutne simpatije, sklonost ka stvaranju prijateljstva. Velika je greška ako pokušate da prikujete Blizanca za jedno mkesto ili jednu ideju. Napravićete veliku grešku i ako izazivate njegovu dovitljivost ili duhovitost. Sa najvećom lakćom će se izvući iz svake situacije.

 

 

Blizanci znaju da budu oštri satiričari, a slobodno se može reći da njihova inteligencija i domišljatost daleko nadmašuje sve ostale zodijačke znakove. Blizanac može nekada i da iznenadi. Naročito ako je zaljubljen. Tajna je u dvojnosti ovog znaka. On može da radi dvije stvari u isto vrijeme sa manje napora nego što je drugima potrebno da bi uradili samo jednu stvar. Zbog toga je u ljubavi Blizanac cesto nepouzdan, iako vrlo romantičan, a njegova stalna želja za promjenom i raznovrsnošću rijetko ga duže zadržava na jednom mjestu.

 

 

Da biste ga osvojili morate pratiti njegov tempo. Nemojte se suviše obazirati na njegove želje, vec slobodno raspolažite svojim slobodnim vremenom. Morate biti u toku sa svim aktuelnim ludostima i morate se navići na nepredvidljivost. Ljubav za njega često više znači “dobar razgovor nego dobar seks”. Njemu je potrebna zanimljiva i pametna osoba. Jer, strast bi mogla zamagliti najvrjednije što posjeduje – zdrav razum. Kad naiđe na osobu koja mu potpuno odgovara Blizanac začudo može biti i vijeran – tek tada najzad shvata da je sve vrijeme “lutao svijetom” tražeći drugog Blizanca…

 

 

Rak

Osobe rođene u znaku Raka lako ćete prepoznati po različitim raspoloženjima i promjenama emocija. Prolazna raspoloženja Rakova su sinhronizovana sa Mjesečevim mijenama i predstavljaju odgovor na tajanstveni uticaj Mjeseca. Kako se ni Mjesec u stvari ne mjenja, isto to važi i za Raka za koga se to samo čini. On uvijek ostaje isti, kroz sva kolebanja emocionalnih stanja. Ova zavisna periodičnost, konstantna je u svojoj nestalnosti, pa je stoga lako prepoznati Raka ako jednom uočite faze kroz koje prolazi…

 

 

Nesumnjivo, Rakovi imaju dosta karakteristika životinje čije ime nose – oklop spolja, a meko jezgro iznutra. Pokušajte ga izazvati i njegov odbrambeni mehanizam odmah reaguje. Po pravilu je srdačan, ljubazan i prijateljski nastrojen, vrlo osjećajan, nježan i osjetljiv u intimnom životu, ali iznenađujuće čvrst i tvrd u finansijama i poslu – zato ih često nalazimo i na vrhu profesionalnog ili društvenog života, gdje bi inače teško dospjeli da su samo osjetljivi.

 

 

Nije čudno da ljeto započinje sa ovim znakom: Sunce je tada najjače, a dani najduži – takav je i Rak, pouzdan i snažan, ali često uopšte nije svjestan svoje snage. Njegov je zadatak da brine za druge. A šta bi inače i bio život bez hrane i ljubavi? Rak je obično u blizini kad Vam je potreban: sjetiće se vašeg rođendana, dijeliti sa vama teškoće, a ako vam treba savjet, razumjevanje, utjeha ili simpatija – ponudiće vam to otvorena srca. Pa čak kad vam sve to i ne treba, ako vas smatra “svojim”, njegova će vas pažnja i zaštita i dalje pratiti.

 

 

U ljubavi Rak je odan i privržen, senzualan, vrlo osjetljiv, i sklon naglim promjenama raspoloženja. Svoja osjećanja čuva vrlo pažljivo i nikada ne zaboravlja ono čemu ga je život naučio. Ovo je romantičan i ne pretjerano čulan tip. Rijetko ga obuzima nekontrolisana strast. Ove osobe u ljubavi traže vrijednosti srca i duše, nježnost i pažljivost. Ljubomorne, kriju ovu svoju sklonost iza fasade smirenosti i namjerne ravnodušnosti. Porodične veze su im vrlo čvrste.

 

 

A slabosti? Rak je sakupljač uvreda – gotovo da ih neguje, što je najgore u tajnosti, a na vama je da pogodite šta ste mu skrivili kada iznenada dođe do eksplozije. Ako ne pogodite (što je vjerovatnije), nećete ni znati, jer je Rak sramežljiv i ne govori mnogo. Njegovo melanholično raspoloženje je ponekad teško istrpjeti. On će pasti u depresiju iz koje je teško naći načina da se izvuče. Ima mnogo strahova, ali su tako vješto sakriveni luckastim humorom, da je skoro nemoguće povjerovati da se osjeća progonjenim bezimenim opasnostima, dan i noć.

 

 

Pesimizam nije nikada daleko od njega, uvijek je spreman da uništi svaki uzlet mašte. Rak mora naučiti da ignoriše taj unutrašnji glas koji stalno zanovjeta i upozorava, ukoliko želi da uživa u svojim sanjarenjima. Sve dok ne nauči da se suprostavi svojim strahovima oni će biti njegova Ahilova peta. Biće ranjen svaki put kada se uzdigne suviše visoko. Rak često zapada u još jedno raspoloženje, a to je mrzovolja i džangrizavost. U tim trenucima mrzi čitav svijet, i to nije ljutnja koja je usmjerena ka određenoj osobi. Kada se Mjesec promjeni, proći će i to njegovo raspoloženje.

 

 

Ponekad se čini kao da novac curi iz njegovog džepa – ali to je obična gluma, jer on štedi i pronalazi najbolje, ali najjeftinije na tržištu. Voli stvari sa patinom, a to je dobra vijest za vas, zar ne? – kad vam jednom godine donesu bore, sijedu kosu i suvišne kilograme…

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4